BMW araç içi arayüzlerinde hologram kullanmayı planlıyor

BMW araç içi arayüzlerinde hologram kullanmayı planlıyor

Alman otomotiv firması BMW, bir yandan geleceğin otomobilleri konusunda umut verirken bir diğer yandan da kendi kendini sürebilen tam otonom ve elektrikli otomobillerini 2020'li yılların başında piyasaya çıkartmayı hedefliyor. Bunun için Almanya'nın Münih kentinde özel bir geliştirme merkezi yatırımı yapan BMW 2017'nin ortasında işbaşı yapacak. 2 bin kişilik bir çalışan ordusu, BMW'nin gelecekte yollarda göreceğimiz otomobillerini Münih kentinde geliştirecek.

BMW sadece bu teknolojilerde değil, araç içi teknolojilerde de ciddi yatırımlar yapıyor ve bazı konseptleri tasarlıyor. Son olarak BMW, CES 2017 fuarında görücüye çıkardığı HoloActive Touch adı verilen sanal arayüzle ön plana çıktı. Bu konsept teknolojiler sayesinde kullanıcılar eller serbest modda, dokunmatik ekrandan çok daha iyi deneyimler sunabilecek kontrolleri araç sürücüsüne emanet ediyor.

HoloActive Touch ne zaman?

BMW her ne kadar HoloActive Touch'ı devreye ne zaman alacağı ve yeni model araçlarına ne zaman koyacağını söylemiyor olsa da, 2015 yılında CES'de gösterdiği "gesture control" gibi özellikleri bu yılki BMW 7 ve BMW 5 serisinde kullandığını düşünürsek, HoloActive Touch özelliğine de birkaç yıl içerisinde yeni lüks BMW modellerinde rastlanabileceğini tahmin edebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.