BMW'nin tamamen elektrikli konsept otomobili: i Vision Dynamics

BMW'nin tamamen elektrikli konsept otomobili: i Vision Dynamics

Yıllardır otomotiv sektörünün en yeni modellerini ve konsept araçlarını tanıttığı Frankfurt Motor Show dün başladı. Fuarın elektrikli otomobil modelleri oldukça dikkat çekerken, elektrikli araçlar içerisinde de BMW'nin i Vision Dynamics olarak adlandırılan konsept modeli oldukça dikkat çekti. Bu modelin potansiyel olarak Tesla Model 3'e rakip olacağı söyleniyor.

İnternet sitesinde henüz bir konsept olduğu belirtiliyor olsa da araca ait bazı detaylar şöyle: dolu batarya ile 600 km yol yapabilen bu model, 200 km maksimum hıza ulaşabiliyor ve 0'dan 100'e 4 saniyede çıkabiliyor.

Yeni tanıtılan bu 4 kapılı araç BMW'nin ilk elektrikli otomobili değil. "i" serisinde daha önce i3 ve i8 modellerini satışa çıkarak BMW bu araçları çok daha niş kitlelere hitap edecek şekilde tasarladığı için satış rakamları çok yüksek değildi.

Yeni tanıtılan i Vision Dynamics ile BMW amiral gemisi sportif sedan tarzı ile i3 ve i8 modellerinin tam arasında yer alıyor. Wired'ın haberine göre BMW yönetim kurulu üyesi Klaus Frölich fuar alanında "Ladies and gentlemen, we are prepared to strike" dedi.

Uzun süredir elektrikli otomobil piyasasının lideri olan Tesla, Tesla Model S ile üst segmente hitap ederken en son piyasaya sürülen Model 3 ile çok daha geniş bir tüketici kitlesine hitap ediyor. Aynı zamanda elektrikli otomobil pazarı genişledikçe dünyanın en büyük otomobil firmaları Tesla'ya meydan okuyor ve bu nedenle Tesla'nın liderliği koruması her geçen gün daha da zorlu bir hale geliyor.

Porsche ve Audi üst segmente yönelik elektrikli araçlarını piyasaya sürmek için çalışmalara başlarken Ford tamamen elektrikli model için söz verdi. Volkswagen ise 2025 yılına kadar elektrikli araç piyasasında söz sahibi olmayı hedefliyor.

Görünüşe göre Tesla'nın araçları tüm otomobil piyasasına ilham kaynağı olmaya devam ediyor. İlerleyen yıllarda hangi marka pazar lideri olur orası bilinmez fakat elektrikli otomobillerin gelecekteki en popüler araçlardan olacağı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.