Almanya Merkez Bankası yöneticisi: Kripto para düzenlemeleri dünya çapında olmalı

Almanya Merkez Bankası yöneticisi: Kripto para düzenlemeleri dünya çapında olmalı

Almanya Merkez Bankası yöneticisi; bitcoinin sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası olarak hazırlanmış düzenlemelere tabi olması gerektiğini savunuyor.

Frankfurt’ta bir organizasyonda demeç veren Bundesbank yöneticisi Joachim Wuermeling; "Sınırları olmayan kripto parları belirli bir ülkeye veya bölgeye göre düzenlemek mümkün değil. Bunun yerine kripto parlar global ölçekte düşünülmeli ve düzenleyici beraber çalışmalıdır." dedi

Bundesbank yöneticisinin "Sanal para birimlerinin etkili bir şekilde düzenlenmesi için mümkün olan en büyük uluslararası işbirliği gerekiyor. Ulus devletlerin düzenleyici mekanizmaları bu konuda yetersiz kalıyor" sözleri, Çin ve Güney Kore’den gelen kripto paralara ilişkin düzenleme haberlerinden bir süre sonra geldi.

Güney Kore’nin kripto para borsalarını yasaklayacağı haberleri daha sonra yalanlanmış olsa da, hükümet spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçebilmek için düzenlemeler üzerinde çalıştığını bildirdi. Bununla beraber Çin hükümeti ise, madencilik aktivitelerini azaltmak için vergi ve elektrik teşviklerinin geri alınabileceğini açıkladı.

Düzenlemelerin belirli seviyede gerekli olduğu gerçeği bir kenara dursun, sadece düzenleme kelimesinin bile kripto para borsalarında bu kadar etkili olması hala bu pazarların ne kadar kırılgan olabildiğini ve insanların hala teknolojiye yatırım yapmak yerine kısa zamanda zengin olmanın peşinde olduğunun göstergesi gibi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.