Boeing, 227 kg yük taşıyabilen devasa drone prototipini tanıttı

Boeing, 227 kg yük taşıyabilen devasa drone prototipini tanıttı

Boeing, yaklaşık 227 kg ağırlığa kadar yük taşıma kapasitesine sahip prototipini tanıttı. Devasa drone, Boeing Research & Technology'nin Missouri'deki İşbirlikçi Özerk Sistemler Laboratuvarı'ndaki (Collaborative Autonomous Systems Laboratory) ilk uçuş testlerini başarıyla tamamladı.

Yapılan açıklamalara göre, çevre dostu bir elektrik sistemi ile güçlendirilmiş olan kargo hava aracı (CAV) dikey uçuşa izin veren sekiz adet pervaneye sahip. Drone, şimdiye kadar görülenlerin en büyüklerinden. Zira uzunluğu 4,57 metre, genişliği 4,49 metre yüksekliği 1,22 metre olan drone hava taşımacılığını değiştirmede öncemli bir rol oynayacak

Drone, üç aydan kısa bir sürede, şirket genelinde bir grup mühendis ve teknisyen tarafından tasarlandı ve inşa edildi. Drone, gelecekteki uygulamalar için otonom teknolojinin yapı taşlarını olgunlaştırmak amacıyla uçan bir test yatağı olarak kullanılacak.

Boeing, NASA, ABD ordusu ve özel müşterileri için çalışıyor. En yüksek profilli özel müşterilerinden biri, Uber. Şirket geçtiğimiz yıl Uber için otonom taksiler üretmeye niyetli olan Aurora Flight Sciences ile uzun dönemli bir partnerliğe imza atmıştı. Uber'in, 2020'de Dallas ve Dubai'de bu taksileri havalandırması planlanıyordu.

Bu arada Airbus da Boeing gibi otonom uçan otomobiller üzerine çalışıyor. Dikey kalkış ve iniş yapabilen CityAirbus hava araçlarının bu yıl kullanıma girmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.