2017'de 10 milyon dolar yatırım yapan Revo Capital ve girişimleri için bu yıl nasıl geçti? [İnfografik]

2017'de 10 milyon dolar yatırım yapan Revo Capital ve girişimleri için bu yıl nasıl geçti? [İnfografik]

2018 yılına girmemize sayılı günler kala Türkiye’deki girişim sermayesi şirketlerinin yıllık performansını paylaşmaya devam ediyoruz. 2017 yatırımlarıyla portfolyosundaki girişim sayısını 14’e çıkaran Revo Capital, girişimlerinin büyüme oranıyla dikkat çekici bir tablo çiziyor.

Revo portfolyosuna 2 yeni girişim eklendi

Revo Capital, 2017’de portfolyo şirketleri arasına Sinemia ve Logiwa’yı da ekledi ve toplam girişim sayısını 14’e yükseltti. İstanbul merkezli yatırım şirketinin desteklediği girişimlerin ulaştığı ülke sayısı ise 15. Yani Revo destekli girişimler ABD’den Suudi Arabistan’a, Rusya’dan Avustralya’ya kadar 15 farklı ülkede kullanıcı veya müşteri kazanmış durumda. Bu girişimlerin istihdam ettiği insan sayısı 750.

Revo Capital, sadece 2 yeni girişimi portfolyosuna eklese de 2017 boyunca 875 şirketi incelemiş ve toplamda 10 milyon dolar yatırıma imza atmış. Girişimlerin yıllık bileşik büyüme oranı ise yüzde 85 gibi dikkat çekici bir seviyede ve Revo, portfolyo girişimlerinin 2017 performansları hakkında rakamsal bilgiler paylaşmaktan çekinmiyor. Birkaç örnek paylaşmak gerekirse;

  • Avrupa pazarına açılan 8digits’in müşteri artış oranı yüzde 81.
  • Onedio, Türkiye ve Rusya’da 35 milyon tekil ziyaretçiye ulaştı. Onedio, 500 bin parça içeriğin tüketilmesini sağlıyor. (Bu parçaların ne olduğu ise açıklanmadı.)
  • Webrazzi 2016’da yılın SaaS girişimi seçilen Paraşüt, abone sayısını yüzde 70 arttırırken e-fatura büyümesinde yüzde 230 büyüme yakaladı.
  • FIT Solutions, yeni adıya Foriba, yüzde 60 pazar payıyla lider olarak gösteriliyor. Aylık işlenen e-fatura hacmi 80 milyar TL.
  • Akıllı termostat Cosa, 2017’de 4,4 kat büyüdü ve bugüne kadar ürettiği ürün sayısı 100 bini geçti. (Satış sayısı maalesef paylaşılmıyor.) Cosa, Arçelik'le de özel bir anlaşmaya imza attı.
  • Neozeka’nın emlak fiyat analizi yapan ürünü Endeksa, Türkiye’nin en büyük 3 sitesinden 2’siyle çalışmaya başladı.
  • Cardtek, iş ortaklarıyla 100 milyon kartın yönetimine katılıyor ve bu kitle Türkiye’de satın alma işlemlerinin yüzde 49’unu gerçekleştiriyor. Cardtek’in yeni CEO’su Akbank’ın eski COO/CIO’su Turgut Güney.
  • Digiform, tek bir sigorta partneri için her gün 200 binden fazla doküman taraması yapıyor.
  • Peoplise, 11 ülkede 200 binden fazla işe alım testi gerçekleştirilmesini sağladı.
  • V-count, yarısı Türkiye dışına olmak üzere 6 binden fazla ürün sevketti.
  • Sinemia, ücretli abone sayısında yüzde 150 büyüme yakaladı.
  • Logiwa’nın ABD’de aylık büyüme oranı yüzde 25. Müşteri sayısı 50’nin üzerinde.

Revo Capital’in elbette daha fazla yeni girişime yatırım yapması beklenebilirdi. Ancak niceliğin değil niteliğin önemli olduğunu belirtmekte fayda var. Son olarak Revo Capital ekibinin 1 yeni kişinin katılımıyla 8 kişiye çıktığını da paylaşalım. 2018’de Revo Capital’in daha fazla başarılı yatırım yapmasını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.