Depo ve tedarik zinciri yönetimi yazılımı Logiwa, Revo Capital yatırımıyla ABD'de büyüyecek

Depo ve tedarik zinciri yönetimi yazılımı Logiwa, Revo Capital yatırımıyla ABD'de büyüyecek

Son haftalarda e-ticaret alanında bir kaç girişimin kapandığına şahit olduk ama bu kez iyi bir haberimiz var. Revo Capital, önemli e-ticaret şirketlerine de hizmet veren yazılım şirketi Logiwa'ya (eski adıyla LA Software'e) yatırım yaptığını açıkladı.

Sizlere 2014 yılı sonunda tanıttığımız LA Software Group, depo ve tedarik zinciri yönetim sistemi çözümleri üzerine çalışan bir girişim. 2004 yılında Erhan Musaoğlu ve Çağdaş Yıldız tarafından kurulan girişim, şu anda Tredyol, Koton, DHL, Şişecam, Arvato, Dekorazon gibi önde gelen şirketlere hizmet veriyor ve yeni yatırımla birlikte marka adını Logiwa olarak yenilediğini paylaşıyor. Bu yeni markayla da yurtdışına ağırlık vereceğinin bilgisini paylaşıyor.

Türkiye'den dünyaya açılan SaaS girişimi

On dördüncü yatırımını yapan Revo Capital, söz konusu yatırımın tutarını açıklamıyor ancak Logiwa'nın küresel büyümesine katkı sağlayacağı malum. Revo Capital kurucu partneri Cenk Bayrakdar da Logiwa'nın iş hayatına depo yönetimi distributörlüğü ile başlayan; sonrasında Türkiye'de önemli şirketlerin gereksinimleri doğrultusunda geliştirilen bir ürün olduğunun altını çiziyor ve küresel pazarda başarıyı yakalayacağına inandığını söylüyor. Logiwa'nın dünya çapında rekabet edecek önemli özelliklere sahip olduğunu paylaşan Bayrakdar, dünya devlerine entegre olan ve ABD’de başarıyla hizmet veren bir Türk yazılımına yatırım yapmaktan gurur duyduklarını da ekliyor.

Hedefinde ABD'li KOBİ'ler var

Hemen belirtelim Logiwa (o günkü adıyla LA Software Group) iki yıl önce İTÜ Gate şirketleri arasına seçilmişti ve bu adımla ABD pazarının kapısını açmıştı. Aldığım bilgilere göre Logiwa, bulut tabanlı depo yönetim sistemini Amerika’da geçen yıl kullanıma sunmuş ve şu anda 20’den fazla müşterisi bulunuyor. Tamamen SaaS olarak hizmet veren Logiwa, özellikle Amerikalı KOBİ'lerin vazgeçilmezi olmayı hedefliyor. Türkiye’deki büyük ölçekli projeler sayesinde büyük bir bilgi birikimine sahip olan girişim,  büyük şirketlerin kullanabildiği yetenekleri çok daha küçük şirketler için de erişilebilir kılmayı hedefliyor.

Logiwa hali hazırda Amazon, Ebay, Wallmart, Sears, Jet, Shopify, Magento gibi pek çok pazar yeri ve e-ticaret altyapısının yanında Fedex, DHL, UPS, USPS, Canada Pot gibi taşıyıcılar ile Quickboooks, Xero gibi muhasebe ve ERP sistemlerine doğrudan bağlantı sunuyor. Böylece cihaz bağımsız, tak-çalıştır bir yapıyla tüm tedarik ve depo yönetimini entegre bir şekilde yönetmeyi mümkün kılıyor. Logiwa ile farklı kanallardaki siparişler depoda anlık olarak izlenebiliyor; elleçleme ve istifleme gibi süreçler kolayca yapılabiliyor.

Eğer depo yönetimi ve tedarik zinciri yönetimini daha etkin bir şekilde yönetmek ve maliyet tasarrufu sağlamak istiyorsanız Logiwa'ya mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim. Türkiye'den çıkan  bu tarz girişimlerin sayısının artmasına da gerçekten ihtiyaç var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.