Bitcoinin tekrar yükselişi, teknoloji şirketlerine de yaradı

Bitcoinin tekrar yükselişi, teknoloji şirketlerine de yaradı

Bitcoinin rekor seviyesinden aşağılara yuvarlanması bir çok kişi için bitcoine, altcoinlere ve de blockchain teknolojisini kullanan şirketlere karşı sorgulamaları da beraberinde getirdi. O zamanlarda yaşanan düşüşün etkileri geçmeye başlarken 10.700 dolara kadar düşen bitcoin dün itibariyle yine 16 bin dolar civarında işlem görmeye başladı. Bitcoinin bu yükselişi kripto para yatırımcılarının geri gelmesini sağlarken bir yandan da blockchain teknolojisini kullanan şirketlerin değerinin artmasını sağladı.

Bitcoinin düşüşü sırasında yüzde 30'dan fazla değer kaybı yaşan Riot Blockchain Inc. hisseleri yüzde 18 değer kazanırken yine yüzde 30 düşüş yaşayan LongFin'in değeri yüzde 20 arttı. Bitcoinin değeri ise bu yazı hazırlanırken yüzde 15'den fazla artarak 16.161 dolara ulaşmıştı.

Her ne kadar 2017 yılı boyunca yüzde 1500'den fazla artış sağlamış olsa da daha güvenli limanlar arayan bir çok büyük yatırımcı bitcoin yerine alternatifler aramaya başlamıştı ve bu da bitcoinin temelini oluşturan blockchain teknolojisini kullanan şirketlere götürmüştü onları. Blockchain teknolojisini kullanan şirketler ciddi hisse artışları yaşamıştı.

Geçtiğimiz hafta boyunca bitcoinin yaşadığı değer kaybı da dolayısıyla bu şirketlerin de kaybetmesine sebep oldu. NASDAQ borsasında işlem gören bu firmaların değeri, henüz hükümetler tarafından kabul görmemiş bir para biriminin değerinin değişmesiyle değişebiliyor. Bu etkinin oldukça önemli olduğunu düşündüğüm için özellikle belirtmek istiyorum.

Şirketlerin değerinin artmasını veya azalmasını sağlayan etkenlerden biri de blockchain teknolojisi. Artık herhangi bir teknoloji öncüsünün veya finans alanında fikir liderinin "bitcoin balon ama blockchain büyük teknoloji" demesine alıştık ve bu durum yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Daha önce paylaştığımız gibi bir soğuk içecek markası olan Long Islan Iced Tea şirketi kurumsal odağını blockchain teknolojisinin araştırılması ve geliştirilmesi olarak değiştirince ve tabi ki ismini "Long Blockchain" olarak değiştirince hisse değerleri yüzde 200'den fazla artış yaşamıştı. Blockchaini şirket ismine ekleyen bir diğer şirkette biyoteknoloji şirketi Riot olmuştu. Şirketin odağı değişince ve ismi de Riot Blockchain olunca değeri Ekim ayından itibaren yüzde 375 değer kazanmıştı.

Bitcoin piyasası artık sadece altcoinleri değil bir çok diğer şirketi de etkiliyor. Etkisinin artıyor olması öneminin de arttığı şeklinde yorumlanabilir mi sorusunun cevabını ise size bırakıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.