ABD'li meşrubat şirketi, ismini Long Blockchain olarak değiştirdi, değeri 3 katına çıktı

ABD'li meşrubat şirketi, ismini Long Blockchain olarak değiştirdi, değeri 3 katına çıktı

Blockchain teknolojisi, insanların ve işletmelerin işlem yapma biçimini kökten değiştiriyor. ABD'li soğuk meşrubat firması Long Island Iced Tea, 21 Aralık'ta ana şirketin birincil kurumsal odak noktasını blockchain teknolojisinin faydalarından yararlanan fırsatların araştırılması ve yatırıma doğru kaydırdığını duyurdu.

Yeni strateji ile birlikte şirket yeni adı Long Blockchain. olan şirket web alan adını da www.longblockchain.com olarak değiştirdiğini duyurdu. Bu bağlamda şirket, çatı adı Long Blockchain Corp. ile küresel ölçeklenebilir blok zincir teknolojisi çözümleri geliştirmek ve yatırım yapmak için yoğunlacak.

Öte yandan şirket Long Island Iced Tea'nin fişini çekmeyi düşünmüyor. Long Island Iced Tea, yan bir şirket olarak faaliyetlerine devam edecek. Ancak odağını, içecek endüstrisinin hazır içecek alanına, özellikle de uygun fiyata premium markaları pazara sunmaya çevirecek.

Şirketin hisseleri uçtu

Bu arada şirketin blockchain odağında yapılanması borsada da olumlu karşılandı. 2,46 dolar olan şirket hisseleri, duyurunun yapılmasının ardından yeni güne 7,45 dolar ile başladı.

Son dönemlerde şirketlerin blockchain ekseninde hareket etmeleri ile şirket değerleri de yüksek oranlarda artıyor. Geçtiğimiz Ekim ayında bir biyoteknoloji şirketi stratejisine bağlı olarak ismini "Riot Blockchain" olarak değiştirmişti. Business Insider, Ekim'den bu yana şirket hisselerinin yüzde 375 yükseldiğini duyurmuştu.

İlk ürünü 2011'de raflarda yerini alan şirket, ikonik Long Island Iced Tea markası ve mevcut içecek portföyünü sahiplenmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.