BebekEkspres.com: Eski girişimcinin anne-bebek pazarında yeni girişimi

BebekEkspres.com: Eski girişimcinin anne-bebek pazarında yeni girişimi

Anne-bebek kategorisi e-ticaretin en hareketli pazarlarında biri, öyle ki sürekli yeni girişimlerin giriş-çıkış yaptığına şahit oluyoruz. BebekEkspres.com da bu alanda şansını deneyen yeni girişimlerden biri ve tecrübeli girişimcisiyle kendine pazarda yer açmayı hedefliyor.

İki yıl önce tanıttığımız Bebekister.com’un kurucularından biri olan Nihan Ece Ünal, Bebekister’den ayrıldıktan sonra kendi adına Bebek Ekspres’i hayata geçirmeye karar vermiş. Anne ve bebekler için 11 kategoride çeşitli ürünler sattıklarını paylaşan Ünal, geçmiş tecrübelerinden hareketle e-ticaret tarafını yine hazır bir platforma emanet etmiş. Diğer yandan ilk perakende mağazasını açarak müşterilerine fiziksel alanda da dokunmaya başlamış.

Fiziksel mazağacılığa giriş yaptı

Şu anda 7 kişilik bir ekiple büyümeye çalıştıklarını söyleyen Ünal, Ataşehir’deki 100 metrekarelik bir alanda perakende satışı yaptıklarını ifade ediyor. Mağaza sayısını İstanbul başta olmak üzere artırmak istediklerini söyleyen Ünal, bu işe yarım milyon TL bütçeyle giriş yaptıklarını söylüyor. Pazar lideri e-bebek.com’a rakip olmak gibi büyük bir iddiayla yola çıktıklarını belirten Ünal, Yardım Ekspres adıyla sosyal sorumluluk alanında kalıcı bir etki bırakmak istediklerini de ekliyor.

Bebek Ekspres’in hazır e-ticaret altyapısıyla hizmet vermesi elbette girişimin başarısı için belirleyici kriter değil, hatta işleri kolaylaştırdığını söyleyebiliriz. Diğer yandan internetin en titiz müşterilerinin anneler olduğu malum ve bu alanda marka olmak hiç de kolay değil. Fiziksel mağaza tarafının bu anlamda güven verdiğini ama nakit tüketen bir tarafı olduğunu da söyleyebiliriz. Özetle Bebek Ekspres'in büyüyerek yoluna devam etmesi mümkün ancak  büyüme hızının nasıl olacağı oldukça kritik bir öneme sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.