CNN Snapchat üzerinden yayınladığı haber programını yayından kaldırıyor

CNN Snapchat üzerinden yayınladığı haber programını yayından kaldırıyor

CNN 4 ay önce Snapchat üzerinden yayınlamaya başladığı haber programını yayından kaldırmak üzere. Bu durum akla Snapchat'in yayıncıları kaybetmeye başladığı yönündeki yargıları getirdi. Ne de olsa Snapchat yakın zamanda tasarım değişikliğine giderek "Sosyalliği ve Medyayı birbirinden ayırıyoruz" mottosuyla gündeme gelmişti. Belki de kullanıcılar Snapchat'te tamamen sosyalliğe odaklanarak medyayı bir kenara atmaya başladı. Öte yandan CNN haberleri Snapchat'in hedef kitlesinin ilgisini çekecek nitelikte olmayabilir.

"The Update" isimli program Snapchat'in dikey video formatında yayınlanıyor ancak Snapchat'e özel olarak üretilmiyor. Aynı şekilde programın sunucuları da Snapchat'e özel olarak seçilmiyor. Aksine CNN'in dünyanın her yerindeki muhabirleri ve habercileri tarafından hazırlanan haberlerin derlendiği bu program, 5 hikayeye yayılan 3 dakikalık uzun video formatında kurgulanıyor.

Basında yer alan bilgiye göre CNN, programdan gelir elde edemediği için yayını durduracak. CNN aslında Snapchat'in yayınlanan içerikler için lisans ücretlerini de ödediği Discover'ı piyasaya sürerken çalıştığı içerik ortaklarından biriydi. Ancak bu ücretlerin yakın zamanda ortadan kalkmasıyla birlikte Snapchat'te gelir elde etmek isteyen içerik üreticisi için tek yol reklam satışları oldu. Aslında CNN'in bu programı durdurmasının sebebi, programın üretimini desteklemeye devam etmek için Snapchat'ten gelen reklam gelirinin yeterli olmaması.

Basına yaptığı açıklamayla 2018 yılında programı durduracağını onaylayan CNN, Snapchat'teki deneysel çalışmalarını durdurmayacağını da vurguladı. CNN'in Snapchat'te yayın yapmak konusunda başka planları da var.

Bu arada CNN ve Snapchat ortak bir bildiri yayınlayarak "The Update" programının durdurulması hakkında:

"Snap ve CNN yıllar içinde büyük bir ortaklık inşa etti ve ekiplerimiz birbirleri için büyük bir hayranlık besliyor. Birlikte çalışmaya devam etmeyi planlıyoruz ve karşılıklı olarak, bunu yapmak için en iyi fırsatları keşfederken pause tuşuna basmaya karar verdik. İlişkimiz daha çok uzun süre devam edecek. " açıklamasını yaptı.

NBC'nin günde iki kez yayınlanan “Stay Tuned” programının 29 milyon tekil görüntülenme ile gösterdiği başarının ardından, ağustos ayında "The Update"i yayınlayan CNN, reklam gelirleri konusunda sorunu Snapchat'ten çok kendinde aramalı. Çünkü  NBC, başarısını CNN'in aksine Snapchat'e özel içerik üretmeye borçlu. Sadece Snapchat programı için çalışan Gadi Schwartz ve Savannah Sellers, sundukları 5 önemli haberin yanı sıra NBC News'un diğer programlarından popüler kültüre yönelik içerikleri de derliyor. Bunun yanı sıra kamera önüne çıkan konukların ağırlandığı programda, zaman zaman olay yerinden yapılan haberlere de yer veriliyor. Böyle bakıldığında ise CNN'in bu video içerik alanına çok da özen göstermediği söylenebilir. Bu nedenle Snapchat'teki genç topluluğun ilgisini de hızlıca kaybetmiş olması mümkün.

Oysa NBC'nin “Stay Tuned” programı, sahip olduğu içerik stratejisi ile genç kitleye hitap etmekte oldukça başarılı. Bu yılın başında programını görüntüleyenlerin yüzde 60'ının 25 yaş altındaki kullanıcılar olduğunu açıklayan NBC, programın hala iyi gittiğini söylüyor. Her ay on milyonlarca tekil izlenme alan program, aynı zamanda genç kitlenin ilgisini çekmeye devam ediyor. On milyonlarca izlemenin üçte ikisi 25 yaş altındaki kullanıcılardan gelirken, çoğunluk reklamları atlamadan programı izlemeyi tercih ediyor.

NBC Dijital Kıdemli Başka Yardımcısı Nick Ascheim bu konu hakkında: "Bu programı yeni bir izleyici kitlesine ulaşmak için başlattık. Ve her ay programı izleyen 25 yaş altındaki milyonlarca genç tarafından da kanıtlandığı üzere bu girişimde başarılı olduk " dedi ve ekledi: " Bunu yapmak kolay değil. Bunu yapmak, farklı bir beceri seti gerektiriyor ki;  bizim bir araya getirdiğimiz mükemmel ekipte bunu bulduk. Bir ortak ile yakın bir ekip çalışması gerekiyor ki; biz bunu Snapchat ile yakaladık. Bunu yapmak için sabırlı ve uyum sağlamak için istekli olmanız gerekiyor. "

Görünen o ki; NBC Snapchat'te yeni bir hedef kitleye hitap etmek ve bu konuda başarılı olmak için gereken yol haritasını açıkça paylaşmış. Sıra CNN'in bu yol haritasını bir sonraki programına uyarlamasında! Bu arada yakın zamanda yayıncılara ödeme yapmayı durduracağını açıklayan Facebook Watch'ın programlarının da CNN'in yaşadığı sorunla karşılaşacağını görmemiz mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.