Fransa'da Uber'in rakibini Daimler satın aldı

Değişen müşteri talepleri, teknoloji ve küreselleşme otomotiv sektörünü hızlı bir şekilde değiştiriyor. Bugün araç üreticileri sadece çevre dostu elektrikli araçların üretimine odaklanmıyor. İş modelleri arasında artık talebin ve rekabetin her geçen gün daha da arttığı araç paylaşım platformları da var.

Alman araç üreticisi Daimler ise farklı segment ve ürün yelpazesi ile bu platformlara yatırım yapıyor. Şirket şimdi de Fransız araç paylaşım uygulaması Chauffeur Privé'ın çoğunluk hissesini satın aldı. Daimler'in kalan hisseleri, 2019 yılına kadar satın alması bekleniyor.

Uber'e rakip

Paris, Lyon ve Côte d'Azur'da hizmet veren uygulama Chauffeur Privé, Avrupa'da Uber'in rakibi olarak görünüyor. Uber'in eski kıtada kan kaybetmesi ile birlikte Chauffeur Privé ve birçok uygulamaya da gün yüzü doğuyor. Bu yıl oldukça talihsiz bir dönem geçiren Uber'in kullanımı Eylül ayında İngiltere'de yasaklanmıştı. Son olarak, Avrupa Adalet Divanı ise Uber'in bir taksi servisi olduğuna kanaat getirmişti. Ancak Daimler'in Uber ile stratejik biri ortaklığı da var. İki şirket, bu yılın başında sürücüsüz otomobillerin ortak operasyonu konusunda anlaşmıştı.

Daimler, son dönemlerde araç paylaşım platformlarına yatırımları ile dikkat çekiyor. Şirketin Daimler Mobility Services biriminde 17 milyondan fazla kayıtlı müşterisi var. Daimler, Müşterilerin cep telefonlarıyla taksi çağırmasını sağlayan My Taxi uygulamasına, car2go isimli bir  araç paylaşım şirketine ve insanlara farklı ulaşım seçenekleri için rezervasyon yapmalarını sağlayan bir kentsel ulaşım uygulaması olan Moovel sahip.

Öte yandan şirket, geçtiğimiz Eylül ayında mobil “taksi dolmuş” servisi Via'ya stratejik bir yatırım yapmıştı. San Francisco merkezli uygulama Turo'ya yatırım yapmasının ardından yine sahip olduğu Almanya merkezli Croove'i Turo'nun ellerine teslim etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.