Ürününe yeni özellikler ekleyen Eyedius, 1,2 milyon TL yatırım aldı

Ürününe yeni özellikler ekleyen Eyedius, 1,2 milyon TL yatırım aldı

3 yıllık Ar-Ge çalışmasının sonucunda karşımıza çıkan Eyedius'u ilk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere tanıtmıştık. Geçen 6 aylık süreç boyunca ürününe yeni özellikler ekleyen Eyedius, yüz tanıma ile kimlik doğrulama teknolojileri geliştiren bir girişim. Geçtiğimiz aylarda StartersHub XO Programı’nı başarıyla tamamlayan Eyedius, İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen Big Bang 2017'de toplam 1,39 milyon TL yatırım ve ödül toplamayı başardı.

İhtiyaca yönelik senaryolar oluşturabilen güvenlik asistanı

İlk etapta yaşam alanları olarak da adlandırabileceğimiz rezidanslar, konut ve sitelere odaklanan Eyedius, güvenlik sistemi kullanan ve fiziksel güvenlik personeli çalıştıran farklı sektörlerdeki ticari işletmeler tarafından ilgi görmeyi başardı. Gördüğü ilgi sayesinde ürününe yeni özellikler ekleyen Eyedius, her müşterinin kendi güvenlik ihtiyacına yönelik senaryolar oluşturabileceği güvenlik asistanını kullanıcılar ile buluşturdu.

Global bir banka için Avrupa’da bir ilk olan ‘’Mobil Bankacılık Şubesine Yüz Tanıma ile Giriş’’ projesini de hayata geçirmeyi başaran Eyedius, 4 ay gibi kısa bir süre içinde farklı güvenlik ihtiyaçlarına yönelik senaryolar oluşturulabilen kullanıcı dostu ürünü ile şu anda pek çok farklı sektörde müşterilere ulaşmayı başardı.

StartersHub'tan 600 bin TL, Boğaziçi Ventures'tan 600 bin TL yatırım alan girişim böylece 1,2 milyon TL yatırım aldı. Sadece yatırım değil aynı zamanda ödüller de alan girişim İTÜ ARI Teknokent'ten 50 bin TL ödü alan Eyedius, Yapı Kredi Teknoloji'den 30 bin, OİB'ten 50 bin ve son olarak ING Bank'tan 60 bin TL hibe desteği almayı da başardı. Çeşitli ödüller de kazanan girişim, 480 bin TL değerinde Microsoft Bizspark+ Üyeliği Ödülü, 15 bin TL değerinde IBM Eğitim Ödülü ve HP Teknoloji Ödülü’nü de almaya hak kazandı.

20 bin dolar değerindeki Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı INNOGATE’e katılma şansı da yakalayan Eyedius, aldığı yatırım ile Türkiye güvenlik pazarında büyümeyi hedefliyor. 2018 yılı sonu itibariyle jenerikleşmiş ve ölçeklendirilebilir yapısıyla global pazarda yeni sürprizleri ile yer edinmeyi planlayan Eyedius, müşterilerine en iyi kalitede hizmet vermek için ürünlerini geliştirmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.