17 milyon TL dağıtılan Big Bang 2017'de sahne alan 20 girişim

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı infografikle üniversite kuluçka merkezleri arasında farkını paylaşan İTÜ Çekirdek bu yıl altıncısı düzenlediği Big Bang Startup Challenge'ı gerçekleştirdi. 20 girişimin sahne aldığı etkinlikte dağıtılan ödül ve yatırımın bedeli ise 17 milyon TL oldu.
17 milyon TL dağıtılan Big Bang 2017'de sahne alan 20 girişim

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı infografikle üniversite kuluçka merkezleri arasında farkını paylaşan İTÜ Çekirdek bu yıl altıncısı düzenlediği Big Bang Startup Challenge'ı gerçekleştirdi. 20 girişimin sahne aldığı etkinlikte dağıtılan ödül ve yatırımın bedeli ise 17 milyon TL oldu.

Big Bang 2017'de sahneye çıkan 20 girişim:

3DRubber: Eklemeli üretim yöntemini kullanarak kauçuk burç üretimi gerçekleştirecek olan şirket, müşterilerine inovatif çözümler sunan, kauçuk parçalarda yaşanan ses ve gürültü problemine çözüm bulan, daha uzun ömürlü parçalar üreten, kauçuk burçlarda ağırlık azaltma çalışmaları gerçekleştirecek.

AxolotlBio: Yapay doku ve organ üretimi gerçekleştiren 3D Bioprinting Sistemleri geliştiren girişimdir. Girişim DCP'den 330 bin TL yatırım aldı.

Bikoshu: ‘mahallende ne varsa Bikoshu kapında!’ sloganıyla yola çıkan e-ticaret şirketidir.

B-Preg: Otomotiv sektöründe araçların hafifletilmesine yönelik doğal elyaf takviyeli termoplastik kompozit malzemeler geliştirmekte ve üretmektedir.

Compocket: Elektronik laboratuvarlarında kullanılan ölçüm cihazlarını bilgisayar tabanlı ve mobil uyumlu hale getirerek çok daha etkili bir ölçüm deneyimi sunmayı hedefleyen bir donanım-yazılım projesidir.

Ecogear: Geliştirdiği hibrit cvt şanzıman sayesinde, üretilmiş ve üretilecek bütün araçları hibrit yapabilmektedir.

Eyedius: Mayıs ayında sizlere tanıtıtğımız girişim, görüntüleri otomatik anlamlandırma teknolojileri ile akıllı güvenlik çözümleri sunan bir yüksek teknoloji firması. StartersHub ve Boğaziçi Ventures'tan 600.000 TL yatırım alan girişim, ayni yardımlar da kazandı.

GmPLy: SEM (Saas Enabled Marketplace) olarak B2B çalışacak bir interaktif video e-öğrenme platformudur. Girişim Cengiz Özköse'den 165 bin TL tohum yatırımı aldı.

Hagelson: Atık ve fire halı geri dönüşümü ile otomotiv plastik hammadde üretimi sağlayan şirkettir.

Hootsumo: Topluluklar için görüntü, ses ve mesajlaşma kanalları sunan bir uygulamadır.

Meta-lol: dünyanın ve Türkiye'nin en çok oynanan e-spor oyunu olan League of Legends özelinde içerik üreten ve alanında Türkiye'nin en çok ziyaret edilen internet platformu.

Nanomik: Sizlere tanıttığımız bir başka girişim olan Nanomik gıda ve tarım ürünlerini bozulmadan ilk günkü tazeliğinde tutan doğal koruyucular geliştirmektedir. Girişim TR Angels'tan 250 bin TL yatırım aldı.

Physhome: Fizik tedavi hastaları ve hareket ihtiyacı olan insanların tedavi egzersizlerini, istedikleri yerde, istedikleri zaman yapıp takip edebildikleri giyilebilir bir teknolojidir.

Porima: Üç boyutlu yazıcıların sarf malzemeleri olan filamentleri fonksiyonel olarak üretmeyi hedeflemektedir. Girişim TR Angels'tan 100 bin TL yatırım aldı.

Rofoods Micro Market: ofis katlarında 250'den fazla gıda ürününün self-servis konseptiyle müşterilere sunulduğu mikro marketlerin kurucusu ve işletmecisidir.

Scoutium: Webrazzi Summit, Startup Lounge alanından tanıdığınız girişim futbolseverler, futbolcular ve kulüpler için bir pazar yeri oluşturan kitle kaynaklı futbol gözlemciliği platformudur. Girişim StartupAngels'tan 250 bin TL yatırım aldı.

Simularge: Mühendislik simülasyonu yazılımını ve e-ticaret platformunu ekonomik ve yalın bir çözüm olarak kullanıcılarına sunar.

Sports&Merits: Daha önce sizlere tanıttığımız girişim, kurum çalışanlarına, istedikleri zaman, istedikleri yerde, istedikleri sporu, çok ucuza yapmalarını sağlayan, tümüyle akıllı telefon üzerinden kullanılabilen, Türkiye'nin en esnek spor merkezi üyeliği sistemi. Girişim Startup Angels'tan 250 bin TL yatırım aldı.

Telegrapher Labs: İçinde bulunduğu ortamın akustik yapısına göre olabilecek en doğru ve doğal sesi veren hoparlörler üretiyor.

TrakTS: Ağır hizmet aküleri için sülfat çözme özellikli batarya yönetim sistemidir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.