Citymapper, İstanbul'da ücretsiz servislerin de ulaşım bilgilerini göstermeye başladı

Citymapper, İstanbul'da ücretsiz servislerin de ulaşım bilgilerini göstermeye başladı

Bu yılın Şubat ayında Türkiye pazarına açılan toplu ulaşım uygulaması Citymapper, artık servis (shuttle) hizmeti veren 300'den fazla kurumun özel ulaşım bilgilerini de kullanıcılarına göstermeye başladı.

Kısaca tanıtmam gerekirse, Citymapper otobüsten vapura, deniz otobüsünden minibüslere kadar bir çok toplu taşıma aracının ulaşım bilgilerini gösteren bir girişim. Android ve iOS uygulamalarının yanısıra citymapper.com üzerinde de yol tarifleri sunuyor ve Mayıs ayından bu yana ulaşım süresinin yanında ulaşım maliyetini de gösteriyor. Bugün bahsettimiz özellikse ücretli/ücretsiz servis bilgilerine dair bir güncelleme.

Hareket saatleri ve rotalar ekleniyor

Aldığımız bilgilere göre Citypammer, İstanbul'da öğrencilerine veya müşterilerine servis (shuttle) hizmeti veren üniversite, AVM, market, hastane, belediye bir çok kurumun servis bilgisini şu anda altyapısına eklemiş durumda. 65 rota bilgisi veren Citymapper, başlangıç olarak Bilgi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi (ücretli), Viaport, Palladium, Emaar Square ve Pamukkale Turizm'e ait tüm rotaları kullanıcılarına sunmaya başlamış. Kullanıcılar tıpkı toplu taşıma araçlarında olduğu gibi, hizmet veren servislerin geçtiği durakları, tahmini olarak hangi dakikada duraktan geçtiğini ve hangi rotayı izlediğini uygulama üzerinde görebiliyor.

Kurumlar kendi servis bilgilerini ekleyebilecek

Citymapper Türkiye Genel Müdürü Erhan Erdoğan;

“İstanbul'dan 300’den fazla kurum ücretsiz servise sahip ve bunların 1000’e yakın rotası var. Henüz sisteme dahil etmediğimi kurumlar da hem API'larımızı kullanarak web siteleri ve mobil uygulamalarından, hem de çalışanlarına eğitim vererek çağrı merkezlerinden paylaşabilecekler.”

diyor ve Londra'da test edilen akıllı ulaşım çözümleri ve otobüs/minibüs içi teknolojilerinin önümüzdeki dönemde İstanbul için de uygulanacağı bilgisini veriyor. Erdoğan, kullanıcıların büyük çoğunluğunun ev ve iş yeri adreslerini kaydederek Citymapper’ı tüm yolculukları boyunca kullandığını, İstanbul'da toplanan büyük veri bilgisini ürünü iyileştirmek için kullanılacağını ve bu sayede Türkiye'de yerel bir ekip kurmayı değerlendireceklerini de ekliyor.

Eğer toplu taşıma araçlarını sık kullanan biriyseniz Citymapper.com’a veya Citymapper Android / iOS uygulamalarına göz atmanızı tavsiye ederim. Maalesef Citymapper şu anda sadece İstanbul için

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.