Apple Shazam'ı 401 milyon dolara satın alıyor

Apple Shazam'ı 401 milyon dolara satın alıyor

Apple, müzik tanıma uygulaması Shazam'ı satın alıyor. Farklı kaynaklardan gelen bilgilere göre Apple'ın Shazam'ı satın aldığı ve muhtemelen 11 Aralık Pazartesi günü resmi açıklamanın yapılacağı söyleniyor. Konuya yakın kaynakların sızdırdığı bilgilere göre ise Apple'ın Shazam için toplamda 401 milyon dolar ödeyeceği söyleniyor.

Kârlı bir şirket konumunda bulunan Shazam'ın satış fiyatının her ne kadar 401 milyon dolar civarında olduğu konuşuluyor olsa da konuyla ilgili en önemli ayrıntı Shazam'ın daha önceki değerlemesi. 2015 yılında aldığı son yatırımla birlikte hesaplanan değerlemesinin 1 milyarı aştığı ve bir unicorn olarak nitelendirilen Shazam'ın değerinin altında bir rakama gitmiş gibi gözüktüğünü söylemek mümkün.

Shazam ile Apple'ın yakınlaşmasının bir sebebi Apple'ın müzik konusunda yaptığı ataklar gibi gözüküyor. Bununla birlikte Apple ile Shazam 2015 yılında Apple Music için de bir entegrasyon yapmıştı. İki firmanın hali hazırdaki tanışıklığının bir satın almaya dönüşmesi ise Shazam'ın diğer entegrasyon yaptığı uygulamalara endişe vermeli. Satın alma sonrasında Shazam ayrı bir uygulama olarak hayatına devam edeceğini düşünsek de, bundan böyle müzikler için Apple Music'e yönlendirme kaçınılmaz olacak.

1999 yılında kurulan Shazam şirketine ait Shazam uygulaması mobil uygulaması ile önemli başarılara imza atmıştı. Bugüne kadar 1 milyardan fazla kez indirilen Shazam uygulaması, telefonunuzun mikrofonunu kullanarak ortam sesini dinliyor ve çalan şarkıların hangi şarkılar olduğunu karşınıza getiriyor. Bu anlamda büyük başarıya erişen Shazam, sıklıkla en popüler uygulamalar arasında yerini almış bir müzik uygulaması olarak dikkat çekiyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.