Altın devi APMEX, bitcoin ile ödeme almaya başlıyor

Altın devi APMEX, bitcoin ile ödeme almaya başlıyor

İnternet üzerinden altın satışı yapan en büyük firmalardan olan APMEX, bitcoin ile ödeme almaya başlayacağını duyurdu.

8 Aralık günü yapılan açıklamada APMEX, bitcoin ile ödeme yapılabilmesi için aracı ödeme şirketi olarak BitPay ile anlaşma yapılacağını belirtti. Ayrıca bitcoin ile yapılacak ödemelerde hızlı bir artış meydana gelmesi için APMEX bir indirim de yapacağını belirtiyor.

Yapılan açıklamada:

15 yıldan fazla bir süredir, APMEX bir endüstri lideri ve bu süreçte müşterilerimizin giderek artan ihtiyaçlarına adapte oldu. Bitcoin giderek daha popüler olmaya başlıyor ve giderek artan bir hızla ödeme sistemi olarak kabul ediliyor, biz de bu şifreli paranın kullanımını memnuniyetle karşılıyoruz. BitPay'i web sitemize entegre ederek altın, gümüş ve diğer değerli metallerin bitcoin ile satın almasına izin veriyoruz.

Altın, gümüş ve diğer değerli metalleri satan firmalar kripto paralara giderek benimsemeye başlıyorlar. Geçtiğimiz eylül ayında İngiltere merkezli altın satıcısı Sharps Pixley'de bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlamıştı.

Her ne kadar bir grup yatırımcı ve altı şirketi bitcoini benimsiyor olsa da bir diğer grup altın yatırımcısı bitcoinin "dijital altın" tanımı ve madencilik yönüyle güvenilemez olduğunda ısrar ediyorlar.

Önemli altın yatırımcısı John Hathaway "bitcoin kesinlikle bir balondur, kafamda en ufak bir şüphe bile yok!" diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.