Apple'dan kalp ritim bozukluğunu tanımlayabilen uygulama

Apple'dan kalp ritim bozukluğunu tanımlayabilen uygulama

Değişen müşteri taleplerini karşılamak ve yenilikleri daha hızlı pazara sunmak için bugün şirketler  daha fazla baskı altındalar. Sağlık sektörünün dijital transformasyonu ise mobilden, yapay zekaya, giyilebilir teknolojiden IoT'e kadar hiç olmadığı kadar hasta ekseninde dönüyor. Üstelik sağlık şirketlerinin bu dijital dönüşümlerinde teknoloji şirketleri hiç olmadığı kadar pazara ilgi duyuyorlar.

Apple, dün yeni bir uygulama duyurdu. Apple Heart Study, Apple Watch ile senkronize çalışabilen ve atrial fibrillation (AFib) gibi kalp ritim bozukluklarını tanımlayabilen bir uygulama. Aslında bilimsel çalışmanın bir parçası olan uygulama, kalp bilimindeki keşfi hızlandırmak için Stanford Medicine ile birlikte yürütülüyor.

Nasıl çalışıyor?

Apple Watch'in sensörü, uygumala için saniyede yüzlerce kez yanıp sönen yeşil LED ışıkları ve bilekten akan kan miktarını tespit etmek için ışığa duyarlı fotodiyotlar kullanıyor. Sensörün optik tasarımı sayesinde sinyal, bilekteki dört ayrı noktadan toplanıyor. Toplanan veri yazılım algoritmaları ile birleştirildiğinde, Apple Watch, kalp ritimlerini diğer seslerden izole ediyor. Bu teknoloji ile uygulama, düzensiz kalp ritmini belirleyebiliyor.

Felçin en büyük nedenlerinden biri olan AFib,  ABD'de  her yıl yaklaşık 130.000 kişinin ölümüne,  750.000 kişinin hastaneye yatmasına neden oluyor.  Sinsi bir rahatsızlık olan AFib, çoğunlukla belirti göstermediği için tanının konulması da oldukça zor.

Apple Heart Study uygulaması, ilk kez Eylül ayında duyurulmuştu. Dünden itibaren, ABD'de  22 yaşında veya daha büyük olan kişilere sunulmaya başlandı. Apple Watch Series 1 veya daha yenisine sahip olan müşteriler uygulamayı kullanabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.