Kullanmadığınız uygulamalar hala Facebook’taki bilgilerinize ulaşıyor olabilir
Arama
Dijital

Kullanmadığınız uygulamalar hala Facebook’taki bilgilerinize ulaşıyor olabilir

Kullanmadığınız uygulamalar hala Facebook’taki bilgilerinize ulaşıyor olabilir, bu durumu kolayca önlemeniz ise mümkün! “Facebook’la giriş yap”, “testi çöz” veya “oyun davetini kabul et” butonlarını mutlaka siber hayatınızda bir şekilde kullanmışsınıztır. Bu butonları kullarak yaptığınız her işlem sonrasında ise Facebook’ta yer alan bir takım bilgilerinizi bazı uygulamalara teslim ettiniz. Eğer hala o uyguamaları kullanmıyorsanız, bilgilerinizi daha fazla kullanmalarını engellemenin kolay yolları mevcut.

ÖncelikleFacebook uygulamasının menüsüne gidin. Ekranı aşağı doğru sürükleyerek “Ayarlar” kısmına gelin ve “Ayarlar” kısmından “Hesap Ayarları”nı seçin.

Ardından “Uygulamalar”ı seçtikten sonra “Facebookla Giriş Yapılan Uygulamaları” seçin. Buradan uygulamalara verdiğiniz yetkileri değiştirebilir ya da tamamen kaldırabilirsiniz.

 

Facebook’taki bilgilerinize arkadaşlarınızın kullandığı uygulamalar tarafından da erişiliyor olabilir. “Başkalarının Kullandığı Uygulamalar”ı seçerek bu durumun önüne geçebilirsiniz. Ayrıca verdiğiniz bilgileri kontrol etmek ya da tamamen ortadan kaldırmak için “Platforma giderek”, “Hayır”ı işaretleyebilirsiniz.

Yorumları GösterYorumlar Gizle (1)
  1. İmran ÇUKADAR dedi ki:

    Platform kapalı olduğu halde başkalarının kullandığı uygulamalar nedeni ile her türlü erişim yapılıyormuş. Çok kurnaz pazarlama stratejileri ile her türlü bilgimize bir şekilde erişim yapılıyor ve bunun farkına varmıyoruz maalesef.

Bir Yorum Yazın