YouTube resmi Google Chromebook reklamını spam olarak işaretledi

YouTube resmi Google Chromebook reklamını spam olarak işaretledi

Günümüzde otomasyon uygulamalarını kullanmak çoğunlukla hayatımızı kolaylaştırıyor ve bize zaman kazandırıyor. Ancak sosyal ağların bir takım işlemler için otomasyon kullanması, bir çok probleme neden olabiliyor. YouTube da geçtiğimiz günlerde bu problemlerden birini yaşadı. İçerik moderasyonunu uzun süredir otomasyon üzerinden yapan YouTube kazara kendi resmi Google Chromebook reklamını spam olarak algıladı. Ve içeriği kaldırdı.

YouTube algoritmasının genellikle başka kullanıcılara karşı yaptığı bu hatadan geçtiğimiz günlerde içerik üreticileri de nasibini almıştı. Ancak bu kez algoritma kendi şirketini hedef aldı, YouTube hatayı hemen düzeltti lakin yine de engellenen içeriğin ekran götüntüsü ve videosunu internette görmek mümkün.

https://youtu.be/iCWADyHh2-U

Aslında bu gibi hatalar hemen hemen herkesin başına gelebilir.  YouTube'un Google reklamını "YouTube topluluğundan yararlanmaya çalışan spam, hilekarlık ve diğer aldatıcı yaklaşımlardan" biri olarak algılaması  hakikaten trajikomik.  Ancak uzun süredir yapay zeka üzerine çalışan Google'ın yaşadığı bu durum, bize şirketin ürettiği ürünler üzerine tekrar düşünmesi gerektiğini gösteriyor. Kim bilir belki de konu yapay zeka olduğunda, yapay zekanın medeniyetin karşılaştığı en büyük risk olduğunu düşünen Elon Musk'a az da olsa kulak vermekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.