Finansbank Geleceğin Patronları yarışmasının kazananı binaları akıllandıran Bead oldu

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Geleceğin Patronları Girişimcilik Yarışması'nın finali bugün gerçekleştirildi. QNB Finansbank liderliğindeki yarışmanın kazananı binaları akıllı hale getirmeyi hedefleyen Bead oldu.
Finansbank Geleceğin Patronları yarışmasının kazananı binaları akıllandıran Bead oldu

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Geleceğin Patronları Girişimcilik Yarışması'nın finali bugün gerçekleştirildi. QNB Finansbank liderliğindeki yarışmanın kazananı binaları akıllı hale getirmeyi hedefleyen Bead oldu.

400'den fazla girişim arasından finale kalan 7 girişimin her biri EFSE DF Girişimi Destekleme Programı'na katılım hakkı, QNB Finansbank'tan 50 bin TL faizsiz kredi, Geleceğin Patronları Akademisi eğitimi gibi çeşitli desteklerin de sahibi oldu. Birinci seçilen Bead ise ek avantajların yanında 50 bin TL'lik nakit ödülün sahibi oldu.

Bead: Ticari binaları akıllı hale getiren girişim

Soner Hacıhaliloğlu, Hayrettin Ertürk, Cem Aybar tarafından kurulan Bead, özellikle ticari binaları akıllı hale getirmek isteyen bir girişim. Çoklu sensör cihazıyla topladığı verileri bulut tabanlı bir yazılımla analiz eden Bead, yapay zeka desteğiyle kendi kararlarını veren bir sistem sunuyor. Sensör başına ücretlendirme yapan girişim binalara yıllık 10-15 bin dolar gibi bir bedelle hizmet sunuyor ve tasarruf yapmalarını sağlıyor.

Tiny Miny: Bebek ürünleri kiralama hizmeti

Bebek ürünleri (bebek arabası, mama sandalyesi, oto koltuğu) özelinde kiralama hizmeti veren bir girişim. Hava yoluyla seyahat eden aileleri hedefleyen girişim, şu anda iş ortaklarıyla kiralama hizmeti sunuyor ancak yakında bu iş ortaklarını artırarak pazar yeri modelinde hizmet vermeyi hedefliyor. E-bebek ile yaptığı 1000 kişilik araştırmayla yüzde 71 oranında olumlu dönüş alan Tiny Miny, bugüne dek 200'e yakın kiralama hizmeti sunmuş. İnternet üzerinden ödeme imkanı sunan girişimin kaydettiği ortalama sepet tutarıysa 145 TL civarında gerçekleşmiş.

Şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Ankara'daki havaalanlarında hizmet veren Tiny Miny, ilk sene sonunda 6,3 milyon ciro elde etmeyi hedefliyor. Umut Gürkan tarafından kurulan Tiny Miny ekibinde Serkan Köse, Sema Çağlar da bulunuyor. Girişim 600 bin TL yatırım arayışında.

Viravira: Tekne kiralama platformu

Viravira, kaptanlı veya kaptansız tekne kiralama hizmetin sunuyor. Ortalama 5 bin euro paket tutarıyla işlem yapan girişim, Aralık 2016’da Baran Yıldırım ve Emre Küçüközkan tarafından kurulmuştu. Akdeniz çanağındaki ülkelerde büyümeyi hedefleyen girişim yüzde 20 komisyon ile çalışıyor ve iş ortaklarıyla da bir paylaşım yapıyor.

Uservision: Kitlesel pazar araştırmaları platformu

Uservision, kitlesel kullanıcı deneyimi ve pazar araştırmalarına odaklanan bir girişim. Mobil uygulama ekosistemindeki kalite kontrol, kullanım ve pazar araştırma testlerini 3. kişilere yaptırabilmelerini sağlıyor. Kullanıcılardan, ürünü kullandıkları anda geri bildirimleri topluyor ve özelliklerin geliştirilmesi konusunda destek sağlıyor.

Girişimin kurucuları Süleyman Soysal, Nisan Dalbayrak ve Batukhan Taluy.

Others: Üniversite öğrencilerine özel iş platformu

Gizem Kaya ve Samed Torun tarafından Temmuz 2016'da kurulan Others, anlık, geçici ihtiyaçları olan kişilerle bu işleri yapabilecek üniversite öğrencilerini buluşturuyor. Bir iş gücü platformu olan Others, 15 binden fazla üniversite öğrencisini bir araya getiriyor ve işlem başına yüzde 20 pay alıyor. Others şu anda hem bireysel ve hem de kurumsal alanda hizmet sunuyor ve saha araştırmaları için planlama yapabiliyor.

Salesmot: Satış yönetimi yazılımı

Motivasyon temelli satış yönetimi yazılımı olan Salesmot'u sizlere tanıtmıştık. Orhan Küçükerman, Ertuğrul Öztürk ve Serkan Erdoğmuş tarafından kurulan Salesmot, firmaların satış yönetimini takip etmesini ve satış temsilcilerinin performansını görselleştirerek arttırmasını hedefliyor. 2018'de İngilizce sürümünü yayınlamaya hazırlanan girişim 220 bin dolar yatırım arayışında.

BirYudumKitap: Günlük kitap pasajları gönderen sosyal girişim

Biryudumkitap, e-posta kutunuza her sabah 5 dakika gibi kısa bir sürede okuyabileceğiniz, hikâye ve roman pasajlarını gönderen bir girişim.  Alparslan Demir ve Enes Çakır tarafından kurulan ve 18 gönüllü editörüyle 2 milyon kişiye ulaşıyor ve Birkutukitap.com ile abonelik sistemiyle kitap satışı yapıyor. Ocak 2018'de mobil uygulamasını yayınlamayı planlayan girişim kitap dikeyinin Spotify'ı olmayı hedefliyor.

Bu girişimlere ek olarak QNB Finansbank Özel Ödülü sunumu için girişim yapan girişim ise Mental Segment oldu.

Mental Segment: Otizmli çocuklar için

Mental Segment, otizmli çocukların eğitimlerini desteklemeyi amaçlayan bir girişim. Manyetik eğitim kartları ve sesli bir oyuncak ile otizmli çocuklara kişiselleştirilmiş bir eğitim sunuyor. Mental Segment'in paylaştığı 2015 verilerine göre ülkemizde 352 bin otizmli çocuk bulunuyor ve  günümüzde 68 doğumda bir otizm görülüyor. QNB Finansbank Özel Ödülü'nü (10 bin TL) kazanan girişim Arı Kovanı'ndaki kitlesel fonlama projesiyle hedefine ulaşmak istiyor.

Son olarak Geleceğin Patronları Yarışması'nın jüri üyelerini de paylaşalım; Sinan Şahinbaş (QNB Finansbank), Enis Erkel (KWORKS), Oğuz Bardak (EFSE), Bora İşbulan (TAV İşletme Hizmetleri), Berrak Kutsoy (TOBB Genç Girişimciler Kurulu), Cavit Yantaç (Microsoft Türkiye), Emin Çapa (CNN Türk), Mehmet Buldurgan (Şirket Ortağım).

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.