Facebook'tan artırılmış gerçeklikle konser, maç ve sinemaları canlı olarak izleyebileceğiniz özellik: Venues

Facebook'tan artırılmış gerçeklikle konser, maç ve sinemaları canlı olarak izleyebileceğiniz özellik: Venues

Facebook San Jose'de düzenlediği Oculus Connect konferansında haber kaynağında paylaşılabilecek 3d içerikler ve VR başlığı Oculus Go'yu tanıttı. Ancak tüm haberler bununla kısıtlı değildi. Facebook aynı zamanda kullanıcıların dünyanın her yerinden arkadaşlarıyla birlikte konserleri, spor müsabakalarını, dizi ve filmlerin prömiyelerini canlı olarak izleyebilecekleri "Venues" uygulamasını gelecek yıl piyasaya süreceğini açıkladı.

Venues uygulamasını Oculus Go üzerinde çalıştırmayı düşünen şirket, konser ve müsabakaların gerçekçiliği konusunda Go'nun başlığa yerleştirilmiş hoparlörleri ve 3.5mm kulaklık girişlerine güveniyor.

Artırılmış gerçeklik son zamanlarda yatırım konusunda en çok ilgi gören alanlardan biri. Özellikle VR konusunda Facebook'un Venues üzerinde çalışması hali hazırda var olan rekabeti arttırabilir. Zira Oculus'un üçüncü parti uygulamaları FoxVRLiveLike ve endüstri lideri olan NextVR bir süredir konserleri, spor müsabakalarını ve diğer etkinlikleri canlı yayınlamaya odaklanmıştı. Hatta NextVR bu konuda Ticketmaster ile ortaklığa gitti.  Venues'ün Oculus tarafından üretildiğini düşünürsek, Oculus'un platformunda üçüncü parti uygulamalar yerine Venües'e öncelik vermesi kaçınılmaz olacaktır.

Şimdilik bu canlı etkinliklerin nasıl kaydedileceği ve fiziksel etkinlikler konusunda kimlerle işbirliği yapılacağı kesin değil. Ancak evinden çıkmadan etkinliklere katılacak olan bir hedef kitlenin, her ortak için cazibesini koruduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.