Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik yatırımcıların odağında

Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik yatırımcıların odağında

Google'ın satın aldığı Nest, Unilever'in satın aldığı Dollar Shave Club gibi başarılı yatırımlara ve çıkışlara imza atan Shasta Ventures, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik odağında yeni fonunu duyurdu. TechCrunch Disrupt San Francisco'da gerçekleşen özel oturumda söz alan Shasta Ventures yöneticisi Jacop Mullins, kamera odağındaki gelişmelere dikkat çekerek yeni fonlarını paylaştı.

Snapchat'in yüz filtreleri ve geliştirmeleri derken onu takip eden Facebook'la daha da geniş bir alana yayılan kamera odağındaki kişiselleştirilmiş içerik, doygunluğa ulaşıldığı düşünülse de yatırımcıların bu alana eğilmesiyle birlikte daha gelişecek görünüyor. Apple'ın ARKit'ini ön plana çıkarması Google'ın Tango projesi aslında yolun daha başında olduğumuzun göstergesi. Her geçen gün artacak yazılımcı ilgisi birlikte bambaşka bir çağ bizleri bekliyor.

100 bin dolarlık tohum yatırımı yapacan olan The Shasta Camera Fund artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik odağında ürünü geliştirme aşamasında olan veya satış yapan girişimler başvurabilirler. Workup by Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla katıldığımız TechCrunch Disrupt San Francisco 2017etkiliğinden derlediğimiz haberleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.