Fiyatı satın alınabilir seviyeye gelen kablosuz VR başlığı Oculus Go tanıtıldı

Fiyatı satın alınabilir seviyeye gelen kablosuz VR başlığı Oculus Go tanıtıldı

Oculus nihayet merakla beklenen ve herhangi bir bilgisayar ya da akıllı telefona gerek duymayan bağımsız sanal gerçeklik gözlük ürününü resmi olarak duyurdu. San Jose'de düzenlenen Oculus Connect 4 etkinliğinde sahne alan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg tarafından duyurulan mobil sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Go adını aldı.

Kısa bir süre önce size aktardığımız üzere kablosuz ve daha ucuz bir Oculus başlığının 2018 yılında piyasaya çıkacağı söylentileri dolaşmaktaydı. Bu söylentiler şimdi ise resmiyet kazandı ve Oculus'un büyük atak yapmaya hazırlandığı bir ürün olacak gibi gözüküyor. Oculus VR gözlükleri ile ilgili bugüne kadar yaşanan en negatif gelişme yüksek fiyatlarıydı. Ancak Oculus Go, açıklanan 199 dolarlık satış fiyatı ile daha şimdiden pek çok sanal gerçeklik meraklısının satın almak için radarına girdi.

Oculus Go'da kullanıcı deneyimi önemli rol oynayacak

Facebook'un VR'dan sorumlu üst düzey yöneticisi Hugo Barra, yaptığı açıklamada geliştiricilerin VR ile yakınlaşabilmeleri için en kolay yolu sunmayı amaçladıklarının altını çizdi. Bununla birlikte ürün donanımı ile ilgili de konuşan Barra, kablosuz ve bağımsız çalışabilen sanal gerçeklik gözlüğünün oldukça hafif ve kafaya takıldığında oldukça yumuşak hissettiren bir aksesuar olacağını da vurguladı. Bu da kullanıcı deneyimi açısında oldukça önemli detaylar.

Oculus Go'nun WQHD LCD ekranları uzamsal ses verebilen bir ses donanıma sahip olduğu belirtiliyor. Böylece sadece görsel değil, işitsel olarak da sanal gerçeklik dünyasının içinde olmanız mümkün olacak. Oculus Go'nun tam şarj ile ne kadar çalışacağı gibi detaylara yer verilmez iken, cihazın geliştirici kit'lerinin Kasım ayında geliştiricilere sunulması bekleniyor. Oculus Go'nun piyasaya çıkış tarihi ile ilgili kesin bir bilgi verilmese de, resmi olarak işaret edilen tarih 2018 yılının hemen başı. Hemen aşağıdan Oculus Go'nun ilk tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.