New York merkezli Türk girişimi Furnishare ikinci el mobilyalara yeniden hayat veriyor

New York merkezli Türk girişimi Furnishare ikinci el mobilyalara yeniden hayat veriyor

Mobilya sektörü pazar hacmine göre e-ticaret yönelimi oldukça gerilerden gelen bir sektör. Furnishare.com da bu sektörün potansiyelini ortaya çıkarmak isteyen ve ikinci model mobilya satışına odaklanan bir e-ticaret girişimi. New York merkezli girişimin kurucusu ise bir Türk.

Furnishare, ikinci el mobilya satışına odaklanıyor ama bu işi sıradan bir ilan sitesinden çok daha profesyonel bir şekilde yapıyor. İkinci el mobilyaları elden çıkarmanın bile bir uğraş istediğini bilen girişim, satılması istenen mobilyaları kendi depoasuna alıp temizliyor, fotoğraflayıp sitede yayınlıyor ve satış üzerinden komisyon alıyor. Bu sayede insanların ikinci el mobilyalarını elden çıkarma noktasındaki engelleri alt etmek istiyor.

Aylık yüzde 23 büyüme

Furnishare’in kurucusu ve CEO’su Alpay Koraltürk, Furnishare’i hayata geçirirken hem mobilya sektörünün büyük hacmini (yıllık 90 milyar dolar) hem de bu sektörde geri dönüşümün çok az olmasını dikkate alarak harekete geçmiş. New York’ta 2014 yılında kurulan Furnishare için melek yatırımcı desteği de bulan Koraltürk, şu anda satışların her ay yüzde 23 büyüdüğünü ve daha önce satış yapan kullanıcılarının yüzde 46’sının tekrar satış yaptığını söylüyor.

Çöpe giden tonlarca mobilyayı kurtarabilir

Gram Games’in kurucularından biri olan Alpay Koraltürk, iki yıldır iş modelini iyileştirdiklerini ve artık daha hızlı büyüyebileceklerini söyleyerek mobilya dikeyindeki israfın da önüne geçebileceklerini paylaşıyor. “Çevre Koruma Ajansı’nın verdiği bilgilere göre yaklaşık 15 milyon ton mobilya çöpe gidiyor ve geri dönüşüm oranı diğer endüstrilere göre çok düşük. Her yıl mobilyalara harcadığımız 90 milyar doların çoğu taşınma vb. durumlar nedeniyle çöpe gidiyor.” diyor ve ekliyor. “Biz bunu değiştirmek istiyoruz.

Son olarak New Jersey’de 50 bin adım kare (4600+ m2) büyüklüğünde bir depo açan Furnishare, önümüzdeki dönemde bu dikeydeki potansiyeli daha fazla ortaya çıkarmayı hedefliyor. Bu tesisin bir bölümünü ofis olarak kullanarak New York bölgesinde 100 kişilik bir istihdama ulaşmayı planlıyor.

Furnishare'in şimdiye kadar geldiği nokta bu modelin işlediğini pekâla gösteriyor. Hatta geçen yol sonunda ikinci el mobilyalar için pazar yeri Selency'nin 3 milyon euro yatırım aldığını da paylaşmıştık. Diğer yandan Hutch gibi sanal iç mimari uygulamalarının da yaygınlaştığını da söylemek lazım. Dolayısıyla mobilya dikeyde ikinci el ürünlerin farklı girişimler sayesinde daha çok tercih edilmeye başlayacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.