Baidu'dan sürücüsüz otomobil girişimleri için 1.5 milyar dolarlık fon

Baidu'dan sürücüsüz otomobil girişimleri için 1.5 milyar dolarlık fon

Çin'in en önemli arama motoru olan Baidu, geçtiğimiz yıldan bu yana sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerinde önemli çalışmalar yapıyor. Son olarak sürüş testleri için California’dan izin almayı başaran Baidu, şimdi de sürücüsüz otomobil girişimleri için 1.5 milyar dolarlık yeni fonunu duyurdu.

Geçtiğimiz Nisan ayında kendi sürücüsüz otomobil platformu olan Apollo'yu tüm otomotiv sektörünün kullanımına sunan Baidu, Apollo platformu sayesinde önemli iş birliklerine de imza attı. Şu an için Apollo platformunu kullanan yaklaşık 70 firma bulunuyor ve Baidu açıkladığı yeni fon ile bu alanda büyümeyi hedefliyor.

100 firmaya destek sağlayacak

Hyundai, Bosch, Continental, Nvidia, Microsoft Cloud, Velodyne, TomTom, UCAR ve Grab gibi önemli firmalar tarafından kullanılan Baidu'nun sürücüsüz otomobil platformu, hem Çin hem de ABD'de test ediliyor.

Oluşturulan 1.5 milyar dolarlık fonun önümüzdeki 3 yıl içinde sürücüsüz otomobil testleri yapan ve Apollo platformunu kullanan toplamda 100 firmaya destek sağlaması bekleniyor. Son olarak Baidu'nun bu hafta içinde Apollo platformu için önemli bir güncelleme yayınladığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.