Stack Overflow, yazılımcılar için maaş tahmin aracını tanıttı

Stack Overflow, yazılımcılar için maaş tahmin aracını tanıttı

Yazılım geliştiricilerinin popüler platformlarından biri olan Stack Overflow, kendi kitlesine özel bir maaş/gelir kazanım aracı geliştirdiğini duyurdu. Şimdilik sınırlı sayıda ülkedeki geliştiricilere hitap eden hesaplama aracı, maaşların ülkeden ülkeye nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor.

Söz konusu maaş hesaplama aracı Stack Overflow kitlesinden alınan bilgilerine ve platformun yıllık geliştirici anketine (2017) dayanarak hazırlanmış. Ünvan, ülke/şehir, eğitim, deneyim süresi ve bildiğiniz teknolojileri (seçime bağlı) girerek 5 kritere göre bir maaş hesaplaması yapabiliyorsunuz. Şimdilik 5 farklı ülke (ABD, Almanya, Fransa, Kanada, Birleşik Krallık) ve 7 farklı şehir (Seattle, San Francisco, New York, Berlin, Toronto, Londra) özelinde tahmin yapılıyor ama bu konumların zaman içinde artacağını düşünebiliriz.

Örnek bir arama paylaşacak olursam; yetkin olunan teknolojileri dikkate almamak kaydıyla 5 yıl deneyimli lisans mezunu bir önyüz geliştiricisi San Francisco'da yıllık 90-129 bin lira arasında kazanırken, Londra'da 56-80 bin sterlin, Berlin'de ise 48-70 bin euro arasında kazanabiliyor. Tabii bu rakamlar vergi öncesi yani brüt rakam olarak paylaşılıyor.

2015 yılında bu konuda bir araştırma yayınlayan Stack Overflow, bu yeni araçla geliştiricilerin ilgisini daha fazla çekecektir. Ayrıca bu ilgiyi platformdaki iş ilanlarına yönelterek gelir kazanma potansiyelini artırdığını da söylemek mümkün.

Eğer siz de yazılım işinde kimin ne kadar kazandığını merak ediyorsanız stackoverflow.com/jobs/salary sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Aşağıdaki grafikte de ülkelere göre maaşların nasıl değiştiğini kabaca görebilirsiniz

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.