Webrazzi okuyucuları iPhone X'i beğendi mi? [Anket]

Webrazzi okuyucuları iPhone X'i beğendi mi? [Anket]

Apple, 12 Eylül gecesi yeni ürünlerini tanıttı ama haftalar öncesinden yeni ürünler hakkında doğruluk oranı yüksek bilgiler sızmıştı. Bu durum Steve Jobs zamanından hatırladığımız heyecanı köreltse de Apple etkinliği büyük bir ilgiyle takip edildi. Biz de o gece iPhone X, iPhone 8, 4. nesil Apple TV 4 ve 3. nesil Apple Watch modellerinin sizler tarafından beğenilip beğenilmediğini Twitter takipçilerimize sorduk. İşte o anketlerin yanıtları.

Yeni Apple Watch, Apple TV'den daha çok sevildi

Takipçilerimizin verdiği yanıtlara göre Yeni Appl TV, katılımcıların sadece yüzde 30'unun beklendilerini karşılamış. Ankete katılan kişilerin neredeyse yarısı (%45) tatmin olmadığını belirtirken, her 4 kişiden 1'i de kararsız kaldığını dile getirmiş. Diğer yandan Apple Watch 3, iPhone X'ten sonra en yüksek beğeni oranına sahip. Görüş bildiren takipçilerimizin yüzde 43'ü 3. nesil Apple Watch'u beğendiğini söylerken yüzde 38'i olumsuz yanıt vermiş. Kararsızlar ise yüzde 19'da kalmış.

Her iki kişiden biri iPhone X'i beğendi

iPhone'lara geldiğimizde ise iPhone 8'in neredeyse bir hayal kırıklığı olduğu görüyoruz. Katılımcılarımızın yüzde 65'i iPhone 8'in beklentilerini karşılamadığını söylemiş. 732 kişinin sadece yüzde 21'i bu soruya evet yanıtını vermiş ki "Bir iPhone 7 kullanıcısının gerçekten iPhone 8’e ihtiyacı var mı?" başlıklı yazımız da tam olarak bu noktaya parmak basmış ve iPhone 7 ile iPhone 8 arasında çok büyük farklar olmadığını göstermişti.

Gecenin amiral gemisi iPhone X ise gecenin en iyisi olmayı başarmış görünüyor. Neredeyse her iki katılımcıdan biri (%48) iPhone X'in beklentilerini karşıladığını söylemiş. Beklentileri daha yüksek olanlar yüzde 33, kararsızlar ise yüzde 19'luk  pay almış.

Bu anketlerin yanıtlarına göre konuşacak olursak Apple'ın iPhone X ve Apple Watch satışlarının yine yüksek bir çizgide olacağını tahmin edebiliriz.. Elbette bu tahmini ülkemiz için kabul etmek zor. Zira iPhone'lara ABD fiyatlarına göre en fark ödeyecek, bir iPhone X almak için en fazla çalışması gereken ülkelerden biriyiz.

Diğer yandan akıllı telefon fiyatlarının nereye gittiği de başlı başına düşünülmesi gereken bir soru...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.