iPhone X: Apple'ın 1.000 dolarlık akıllı telefonu tanıtıldı!

iPhone X: Apple'ın 1.000 dolarlık akıllı telefonu tanıtıldı!

Uzun zamandır merakla beklenen ve iPhone'un 10. yılına özel olarak geliştirilen iPhone X, bugün gerçekleştirilen bir etkinlikle birlikte resmi olarak tanıtıldı.

Çerçevesiz ekranı ile 2017 yılının en önemli trendine ayak uyduran iPhone X, yüksek fiyat etiketi ve gelişmiş özellikler ile öne çıkıyor. Modelin adında bulunan X takısının romen rakamı olarak 10'u temsil ettiğini de ekleyelim.

iPhone X özellikleri

iPhone 8 ve 8 Plus modellerinden farklı olarak üst kısım haricinde çerçevesiz bir ekran tasarımı ile karşımıza çıkan X, OLED panel kullanacak. 5.8 inç büyüklüğünde HDR teknolojisine sahip bir ekran tercih eden iPhone X, 2436 x 1125 çözünürlüğüne ve 458 PPI değerine sahip. 174 gram ağırlığında olan iPhone X'in kalınlığı ise 7.7 mm.

Tasarım değişikliği nedeniyle home butonunu ve Touch ID özelliklerini kaybeden cihaz, güvenlik seçeneği olarak Face ID adındaki yüz tanıma teknolojisine sahip olacak. Home butonunu kaybeden iPhone X çeşitli jestler ile kullanılacak. IP67 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı da dayanıklı olan X, NFC teknolojisine de sahip.

Gücünü Apple'ın 4+2 şeklinde 6 çekirdekli A11 Bionic işlemcisinden alacak olan iPhone X, işletim sistemi olarak haziran ayında karşımıza çıkan iOS 11'i kullanacak. Tıpkı 8 Plus modelinde de olduğu gibi 3 GB RAM ile gelecek olan iPhone X, teknik özellikler anlamında iPhone 8 ailesiyle benzerlik gösterse de, tasarım anlamında kardeşlerinin önünde.

AirPower ile kablosuz şarj

Tüm sensörlerini cihazın üst kısmındaki çerçevede barındıran X, Super Retina display ekran teknolojisini de kullanıyor. Geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan iPhone 7 Plus modelinde de olduğu gibi çift kameraya sahip olacak olan iPhone X, kamera tasarımında ufak bir değişikliğe giderek yatak olan kamera tasarımını dikey kullanmayı tercih ediyor.

Değişen tasarımla birlikte AirPower şarj standı ile kablosuz şarj özelliğini de kazanan X, 3D touch desteğine de sahip olacak. Arka kısmında 12 megapiksellik çift kamera sunan iPhone X, OIS desteğine de sahip. Ana kameranın saniyede 24, 30 veya 60 kare 4K video kaydı yapabildiğini de ekleyelim.

Önde ise 7 megapiksellik selfie kamerası tercih edilmiş. Pil ömrü anlamında iPhone 7 modeline oranla 2 saat daha fazla pil ömrü sunacak olan X, Bluetooth 5.0 bağlantı teknolojisine de sahip olacak.

iPhone X fiyatı

64 ve 256 GB dahili depolama seçeneklerine sahip olacak olan iPhone X, 999 dolardan başlayan seçeneklerle 3 Kasım tarihinde satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.