iPhone 8 özellikleri ve fiyatı açıklandı

iPhone 8 özellikleri ve fiyatı açıklandı

Bu akşam canlı bloglamayla aktardığımız iPhone'un onuncu yılındaki özel etkinliğinde, Apple, merakla beklenen iPhone 8'i tanıttı. Apple'ın artık rutin hale gelen yıllık güncellemelerinin bir ürünü olsa da cihaz iPhone 7S yerine iPhone 8 olarak adlandırılmasıyla haleflerinden ayrışıyor. Apple'ın bu kararı "iPhone S" serisine son verdiği yönündeki beklentileri de doğruluyor olabilir. Bu konuda net bir açıklama henüz yok.

Apple'ın bu yıl yaptığı bir diğer önemli değişiklik "amiral gemisi" telefonu ünvanını iPhone X'e vermiş olması. Yeni ve üçlü bir seri başlatan Apple, amiral gemisi iPhone X'i premium segmentte konumlandırırken; görece alt segmente hitap eden iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerini sunuyor. Radikal yenilikler ve göz alıcı detaylar iPhone X'e giderken, iPhone 8, daha önce S modellerinde olduğu gibi tipik donanım güncellemeleri içeriyor.

iPhone 7 gibi 4.7 inç ekrana sahip olan iPhone 8 10.5 inç iPad Pro'da kullanılan True Tone görüntü teknolojisiyle destekleniyor. Cihazın en önemli ayrımı kablosuz şarj özelliğine sahip olması. Yaygınlıkla kullanılan Qi standartlarını izleyen Apple, uzunca süredir beklenen bir özelliği genele sunmuş oldu.

Kamera özellikleriyle iddialı iPhone 8, 12 MP sensöre sahip, daha hızlı ve görüntü sabitleyici ile destekleniyor. ƒ/1.8 diyafram aralığına sahip kamera, 5 kata kadar dijital yakınlaştırma sağlıyor. Çekimler konusunda oldukça iddialı iPhone 8'de 4K/60fps video desteği var. Cihazla saniyede 24, 30 veya 60 kare 4K video kaydı veya saniyede 30 veya 60 kare 1080p HD video kaydı yapmak mümkün.

Apple iPhone 8, 64 GB modeli 699 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sunuluyor. 15 Eylül'de ABD'de ön satışa sunulacak olan telefon, 22 Eylül'de satışa sunulacak. Cihazın Türkiye fiyatı ve satış tarihi açıklanmadı henüz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.