Facebook, gizli profili test ediyor

Facebook'un şimdiye kadar sunduğu gizlilik ayarları sayesinde bir takım içeriklerinizi sadece seçtiğiniz kişilere gösterme imkanına sahipsiniz. Ancak Facebook'un  test etmeye başladığı yeni bir özellik sayesinde artık sadece yakın arkadaşlarınızın görebileceği bir profil oluşturabilirsiniz.

Devesh Logendran rumuzlu bir kullanıcının tespit ettiği bu özelliğin henüz "Özel bir Profil Yarat" butonu çalışmıyor. Dolayısıyla özellikle ilgili detaylara hakim değiliz. Ancak Google+'ın Circles yaklaşımını andıran bu özellikle birlikte Facebook'un kendini biraz daha kişiselleştirdiğini söyleyebiliriz. Üstelik Instagram'da bir yıldan fazladır test edilen "Favoriler" özelliğini düşündüğümüzde şirketin bu yaklaşımını sahip olduğu diğer sosyal ağlara da yansıttığını söyleyebiliriz.

Zira "Favoriler" özelliği, kullanıcıların istedikleri fotoğraf ve hikayelerini yalnızca "Favoriler" listesine eklenen arkadaşları ile paylaşmasını sağlıyor. Şimdilik sadece küçük bir grup tarafından kullanılabilen "Favoriler" özelliğinin ise ne zaman herkesin kullanımına açılacağı bilinmiyor.

Instagram’ın ürün sorumlusu Robby Stein, daha önce Instagram’da kullanıcıların kendi küçük gruplarını kurduklarını ve bu ihtiyacı karşılamak için böyle bir yenilemeye gittiklerini belirtmişti. Büyük ihtimalle Facebook'un özel profil ile ilgili harekete geçmesinin sebebi de bu. Şirket aslında gün geçtikçe kalabalık ve samimiyetsiz bir yere dönüşen sosyal medyadan uzaklaşmak isteyenleri elinde tutmak istiyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.