Instagram'ın sınırlı kişiyle teste başladığı içerik paylaşım özelliği: Favorites

Instagram'ın sınırlı kişiyle teste başladığı içerik paylaşım özelliği: Favorites

Instagram, bir yıldan uzun süredir üzerinde çalıştığı ve 'Favoriler' olarak adlandırdığı yeni bir özelliği küçük bir grupla test etmeye başladı.  Favoriler hayata geçtiğinde kullanılar istedikleri fotoğraflarını ve Instagram hikayelerini yalnızca bu listeye eklenen arkadaşları ile paylaşabilecek.

Favorileri 'yeşil rozet' temsil edecek

Kullanıcılar, Favoriler özelliği ile ilk olarak kendi özel listesini oluşturup, özel içeriklerini görmelerini istediği kişileri yeşil renkli yıldız rozete dokunup, bu alana ekleyebilecek. Kişiler listeye eklendiklerine  ya da listeden çıkarıldıklarına dair bir bildirim almayacaklar.

Instagram kullanıcısı hedef kitle ile içeriğini herkese açık ya da direkt mesaj göndermek yerine bu şekilde paylaşabilecek. Kişiler Favoriler'de olduklarını akışlarındaki yeşil rozetli içeriği gördüklerinde anlayabilecek. Listeye girebilmek için davet gönderemeyecekler. Listeden çıkarıldıkları durumda ise daha önce gördüğü içerikler erişilebilir olamayacak.

The Verge'e konuşan Instagram'ın ürün sorumlusu Robby Stein, Instagram'da kullanıcıların kendi küçük gruplarını kurduklarını ve bu ihtiyacı karşılamak için böyle bir yenilemeye gittiklerini belirtiyor. Instagram'ın en iyi sürümünün, bağlı kullanıcıların bağlı olduğu kişilere daha yakın hissettiğini yer olduğunu söylüyor.

Sosyal ağların arkadaş listesi oluşturmaya yönelik yaptığı uygulamalar aslında kullanıcılardan hiç bir zaman tam bir not alamadı. Son olarak YouTube'un, mobil uygulamasına ekleyeceği mesajlaşma özelliğindeki 'arkadaşlık diyagramı'nın kimleri kapsadığı konusunda soru işaretleri olabileceğini sizlerle paylaşmıştık. Ancak sosyal ağın yapısı gereği böyle bir özelliğin Instagram kullanıcılarının beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılayacağı ve hayata geçtiğinde de hesap ayarı özel olan birçok kişinin hesaplarını herkese açacağı tahmin ediliyor.

Instagram bu yeni özelliğini önümüzdeki aylarda hayata geçirmesi planlanıyor. Listeye eklenecek kişi sayısında bir sınırlama olmasa da şirket listelerin 10 ila 30 kişi arasında olacağını tahmin ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.