Apple, yeni açtığı Instagram hesabından iPhone ile çekilen fotoğrafları paylaşıyor

Apple, yeni açtığı Instagram hesabından iPhone ile çekilen fotoğrafları paylaşıyor

Genellikle sosyal mecralarda bulunmayı sevmeyen Apple,resmi Instagram hesabını açtı. Verdiği reklamlar dışında en son sosyal mecralardaki varlığını geçtiğimiz yıl Twitter'da bir hesap açarak gösteren Apple'ı artık Instagram'da da takip edebileceksiniz. Ancak Instagram hesabında Apple'dan yeni ürünlerine dair bir içerik üretmesini beklemeyin. Zira Apple'ın bu Instagram hesabı için başka planları var.

Apple yeni açtığı Instagram hesabını iPhone ile çekilmiş fotoğraflara yer vermek için kullanıyor. Bio kısmında yer alan "Burada yer almak için  fotoğraflarınızda #ShotoniPhone tagini kullanın" çağrısı ise kullanıcıları Apple için içerik oluşturmaya davet ediyor. Apple böylece bir yandan paylaşılabilecek güzel görseller için bir kaynak oluştururken, bir yandan da iPhone kullanıcılarının çeşitliliğini ve yaratıcılığını gözler önüne seriyor.

Aslına bakarsanız bu Instagram hesabı, "iPhone ile çekildi"  bilboard reklam kampanyasının devamı gibi görünüyor.  Zira Apple iPhone'u başlı başına bir ürün olarak tanıtmaktansa güzel ve kaliteli görseller kullanılan bir sosyal ağda iPhone'un tek bir özelliğini, fotoğraf kalitesini öne çıkarıyor.

Her yıl farklı iPhone serileriyle bir trilyondan fazla fotoğraf çekiliyor

Her yıl farklı iPhone serilerinden bir trilyonun üzerinde fotoğraf çekildiğini düşündüğümüzde dünyanın farklı köşelerinden bir çok kişinin iPhone ile fotoğraf ve video çektiğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla Apple'ın bu içerikleri bir pazarlama aracı olarak kullanması oldukça akılcı. Zira bir çok marka da son bir kaç yıldır kampanyalarında kullanıcı tarafından oluşturulan içeriklere odaklanıyor.

Hesaba yakından baktığımızda paylaşılan ilk fotoğrafların küratörler tarafından seçildiğini söylemek mümkün. Apple'ın Instagram hesabı için çalışan küratörlerin, ilk olarak Instagram'da iPhone için çekilmiş kaliteli fotoğraflar ve videolar bularak bu içeriklerin sahiplerinden izin almak kaydı ile hesapta yayınladığı aşikar. Kısacası, Apple bu hesapta kendi çektiği fotoğrafları paylaşmıyor ve işi fotoğraf, video sanatçıları ile küratörlere bırakıyor.

Apple'ın hesabına baktığımızda, Instagram'ın bu yılın başında piyasaya sürdüğü galeri özelliğini kullanarak birden fazla video ve fotoğrafı tek içerikte paylaştığını görüyoruz. Üstelik video ve fotoğraf içeriklerinde hem farklı ses efektleri kullanıyor hem de bu içeriklerin yaratıcılarından alıntılar paylaşıyor.  içerik olarak paylaştığı görselleri aynı zamanda hikaye formatında da paylaşan Apple, bu hızlı başlangıcı ile 24 saat geçmeden 330 bin takipçiye ulaştı. Üstelik #shotoniphone  taginde ise 936 bin 140 fotoğraf bulunmakta.

Apple'ın sosyal ağlarda yer almaktan çok da hoşlanmadığını söylemiştik yine de bu Instagram hesabı Apple tarafından açılan ilk Instagram hesabı değil. Apple'ın daha önce açmış olduğu Apple Music hesabı şu anda 2,2 milyon takipçiye ulaşmış durumda. Ayrıca Instagram'da  iPhone reklamlarına da rastlamak mümkün.

Google'ın eski üst düzey yöneticilerinden Vic Gundotra, yakın zamanda Android telefonların fotoğrafçılık alanında iPhone’lara göre çok geride kaldığını söylemişti. Tim Cook ile farklı platformlarla arasındaki mesafeyi kapatmaya başlayan Apple bu avantajını her fırsatta değerlendirmeye çalışıyor gibi görünüyor. Apple bir süre önce iPhone kullanıcılarının telefonlarının fotoğraf potansiyelini doğru kullanmaya teşvik eden dersler yayınlamaya başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.