Elon Musk kendi Hyperloop'unu geliştirecek

İlk kez 2013 yılında karşımıza çıkan Elon Musk'ın Hyperloop projesi zaman içinde gelişerek önemli bir yol katetti. Geleceğin ulaşım sistemlerinden biri olması beklenen Hyperloop, şimdiden büyük heyecan uyandırıyor. Bugün sızan haberlere göre Musk, kendi Hyperloop'unu üretmeye hazırlanıyor.

Bloomberg'in milyardere yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre Elon Musk, yer altında bulunan Hyperloop ağı tünelleri için kendi Hyperloop teknolojisini geliştirecek.

Elon Musk tarafından duyurulan Hyperloop teknolojisi, diğer teknoloji firmalarının kullanımına da açık. Halihazırda Hyperloop One ve Hyperloop Transportation Technologies gibi teknoloji girişimleri Hyperloop teknolojisi üzerinde önemli çalışmalar yapıyor. Elon Musk'ın kendi Hyperloop'unu üretmesinin nedeni ise ticari Hyperloop teknolojileri üzerinde çalışan şirket dışı ortaklara güvenmemesi. Musk halihazırda Boring Company şirketiyle yer altından hızlı tünel kazma çalışmalarına Los Angeles'ta başlamıştı.

Testlerde rekor kırdı

Hızlı trenlerden ve uçaklardan daha hızlı, daha güvenli ve daha ucuz bir ulaşım projesi olarak karşımıza çıkan Hyperloop teknolojisinin gelecekte mesafeleri oldukça kısaltması bekleniyor. Yukarıda da belirttiğimiz teknoloji girişimlerinden biri olan Hyperloop One, dün gerçekleşen 2. aşama testlerinde hız rekoru kırarak 310 km/s hızına kadar çıkmayı da başardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.