Elon Musk'ın göz bebeği Hyperloop One, 2. aşama testinde hız rekoru kırdı

Elon Musk'ın göz bebeği Hyperloop One, 2. aşama testinde hız rekoru kırdı

Hyperloop One, bir hayalin gerçeğe dönüşmesi yolunda önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Nevada'da yapılan tam ölçekli 2. aşama testlerini de başarıyla geçen Hyperloop One'ın ilk parçası XP-1 bu testler sırasında 310 km/s hızına ulaşarak kendi rekorunu kırdı.

İlk aşama testleri geçtiğimiz Mayıs ayında tamamlanan Hyperloop One, ikinci aşama testleri için ilk test alanından yaklaşık 4.5 kat büyük bir test alanına geçiş yaptı. Yaklaşık 500 m uzunluğundaki bu tünelde yapılan tam ölçekli ikinci aşama testi sonucunda ise 310 km/s hıza ulaşan Hyperloop One, ilk test sonuçlarının yaklaşık 3 katına çıkmış oldu.

Hyperloop One'ın baş mühendisi ve kurucu ortağı Josh Giegel: "İlk aşama bize Hyperloop'un gerçek olduğunu ve teknolojimizin işe yaradığını kanıtladı. İkinci aşama için ilk aşamada öğrendiğimiz her şeyi uyguladık ve çok daha yüksek bir hız ile çok daha ileri gitmeyi başardık. Şimdi Hyperloop One'ı dünyaya yaymak için bir adım daha yakınız." açıklamasında bulundu.

Teorik olarak sürtünmesize yakın bir ortamda süpersonik bir taşımacılık hizmeti olan Hyperloop One, Elon Musk'ın 2012 yılında bu konudan söz etmesiyle planlanmaya başlandı ve son testler ile mutlu sona giderek yaklaşıldığı görülüyor. Eğer bu hayal tam anlamıyla gerçekleşirke Los Angeles ve San Francisco arası (normalde 6 saatlik bir yol) 30 dakikadan biraz fazla bir zamanda alınabilecek. Tam da bu nedenle Hyperloop One'ın sistesinde "We're not selling transportation, we're selling time." gibi iddialı bir slogan yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.