Instagram'ın Snapchat'ten kopyalamadığı yeni özelliği

Instagram'ın Snapchat'ten kopyalamadığı yeni özelliği

Bir süredir Snapchat'i taklit etmesiyle ünlenen Instagram, sonunda Snapchat'te olmayan yeni bir özellik ile karşımızda. Instagram'da artık Direct'in kaybolan fotoğraf ve video mesajlaşmasını Hikayeler'in içine entegre etti. Direct'in de Snapchat'in aynı isimli özelliğinin klonu olduğunu hatırlatalım.

Yeni özelliğin detaylarına gelecek olursak, Hikayeler'e kaybolan fotoğraf ve video mesajlar ile cevap verebileceğiniz gibi onları filtrelerle süsleyebilir ya da Boomerang videolarını cevap vermek için kullanabilirsiniz.

Bu özelliği kullanmak için bir Hikaye'yi izlerken cevap ver butonuna basarak fotoğraf ve video olarak cevaplayabilirsiniz. Arkadaşlarınız cevap verdiğiniz orijinal içeriğin mini resim halinin yanında cevaplarınızı görebilir.

Instagram Direct üzerinden gönderilen her mesaj gibi bu mesajlar da uzun süre varlığını sürdürmüyor. Ayrıca yine aldığınız her ekran alıntısı için arkadaşlarınız uyarılıyor. Instagram yeni özelliğini "arkadaşlara cevap vermenin eğlenceli ve şen bir yolu" olarak tanımlarken bu yeni özelliği Snapchat'in özelliği olan Direct'in bir diğer klonunu popülerleştirmek üzerine bir hamle olarak görebiliriz.

Instagram düzenli olarak 700 milyonun üzerindeki kullanıcılarının ne kadarının (en güncel haliyle 250 Milyon kişinin) Hikayeler'i kullandığını açıklarken, kopyalanan diğer özellik olan ve geçtiğimiz Kasım'da piyasaya sürülen Direct'in kaybolan mesajları hakkında çok az bilgi veriyordu. Instagram öncesinde 375 milyon kişinin Direct'in kaybolan mesajlarını kullandığını belirtmişti.

Fakat Direct'i Hikayeler ile birleştirerek Instagram sonunda başkalarını kopyalamaktan başka bir şey yapabilmeye başladı. Başkalarından kopyaladıklarına yeni özellikler eklemek!
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.