Satın alma sürecini tamamlayan Amazon, Souq.com entegrasyonuna başladı

Satın alma sürecini tamamlayan Amazon, Souq.com entegrasyonuna başladı

Geçtiğimiz Mart'ta resmileşen Amazon'un Souq.com satın alması nihayet tamamlandı ve Ortadoğu e-ticaret pazarında büyük değişim başladı.

Resmi satış bedeli açıklamasa da, Amazon'un Souq.com'u 650 milyon dolar bedelle satın aldığı rivayet edilmişti ki Emlak devi Emaar'ın da Souq.com'u satın almak için 800 milyon dolarlık bir atak yaptığını hatırlatmadan geçmeyelim. Hatta satın alma anlaşmasını duyurulması Emaar'ın ilgisinin gündeme gelmesinden hemen sonra gerçekleşmişti. Bugün gelinen noktada ise satın almanın tamamlandığı ve Amazon hesap/kullanıcı bilgileriyle Souq.com'a giriş yapılabileceği belirtiliyor.

Amazon kullanıcı bilgileriyle Souq.com'a giriş yapılabiliyor

Paylaşılan rakamlara göre Souq.com'un aylık 45 milyonun üzerinde ziyaretçisi var ve 31 kategoride 8,4 milyon ürün satışa sunuyor. Bölge ülkelerle 50 milyon kişilik bir müşteriye hitap eden Souq.com, entegrasyonun bir sonraki aşamasında Amazon'un hem tecrübelerini hem de hizmetlerini/araçlarını entegre ederek büyük değişimi hızlandırmayı planlıyor. McKinsey, bölgedeki e-ticaretin toplam perakende satışlarındaki payının yüzde 2 civarında olduğunu söylüyor. Aynı oran Türkiye içinse yüzde 3,5 civarında.

Amazon'un Ortadoğu'ya giriş yapması her şekilde etkili olacaktı ancak Souq.com üzerinden bölgeye eklemlenmesi bu sürecin daha sancısız, daha güçlü ve daha etkili olmasını sağlayacak. Diğer yandan Amazon.de ile Türkiye pazarını yoklayan Amazon'un Souq.com sayesinde Türkiye'ye doğru yeni bir pencere açtığını da söyleyebiliriz. 2018'de Türkiye pazarına açılmasını beklediğimiz ABD merkezli küresel e-ticaret devi Amazon'un, Souq.com ile somut bir adım atılıp atmayacağını da izlemeye devam ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.