Emlak devi Emaar, Amazon'u saf dışı ederek Souq.com'u satın almak istiyor

Emlak devi Emaar, Amazon'u saf dışı ederek Souq.com'u satın almak istiyor

Nisan 2015'te aldığı 1 milyar dolar değerlemeli yatırımla Orta Doğu'nun en değerli girişimlerinden biri olan Souq.com'a yeni bir alıcı daha çıktı. Gelen bilgilere göre emlak/inşaat devi Emaar Malls, Amazon'u saf dışı etmek istiyor.

"Orta Doğu’nun Amazon'u" olarak adlandırabileceğimiz Souq.com, şimdiye dek 425 milyon dolar yatırım alacak kadar büyümüş, Tiger Global ve Naspers gibi önemli yatırımcıları arkasına alan almıştı. Ancak şirket bir süre önce Goldman Sachs Group ile anlaşarak çıkış yapmaya karar vermiş ve adı 1 milyar dolar değerlemenin altında bir satış tutarıyla anılmaya başlanmıştı.

Son olarak Souq.com'un Amazon'dan 650 milyon doların üzerinde bir teklif aldığı işitilmiş, hatta iki şirketin anlaşmaya vardığına dair haberler gelmişti. Fakat Bloomberg'in haberine göre Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emaar Malls'un şimdilerde Souq.com'u Amazon'un elinden almak için devreye girmiş durumda.

Yeni bilgilere Mohamed Alabbar tarafından yönetilen Emaar'ın perakende birimi Emaar Properties PJSC, Souq.com'a 800 milyon dolar değerlemeli bir yatırım yapmış ki bunun 500 milyon dolarının hisse senedine dönüştürülebilir borç şeklinde olduğu söyleniyor. Amazon'un bir münhasırlık şartı/maddesi olduğu söylense de henüz anlaşmanın tamamlanmadığı da gelen bilgiler arasında.

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ve Emaar PJSC Başkanı Mohamed Alabbar'ın 1 milyar dolarlık e-ticaret yatırım hedefinde olduğunu ve Aramex‘in yüzde 9,9 oranındaki hissesini satın aldığını da paylaşmadan geçmeyelim. Dolayısıyla Souq.com satın alması Emaar için göründüğünden karlı bir satın alma olabilir. Diğer yandan Kasım 2016 tarihinde bile Amazon'un Souq.com'u 1 milyar dolara satın alarak Orta Doğu pazarına gireceği konuşulmaya başlanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.