Amazon, Souq.com'u 1 milyar dolara alarak Orta Doğu pazarına giriş yapmak istiyor

Amazon, Souq.com'u 1 milyar dolara alarak Orta Doğu pazarına giriş yapmak istiyor

Orta Doğu'nun önde gelen Dubai merkezli e-ticaret girişimi Souq.com, Amazon anlaşmasına bir adım daha yaklaşıyor. Kısa bir süre önce hisselerinin yüzde 30’unu devredeceği yeni bir yatırımcı aradığı haberiyle gündeme gelen Souq.com, Amazon ile 1 milyar dolarlık satışı için görüşmelere başladı.

Bloomberg'in haberine göre, Amazon, Souq.com'u bir milyar dolarlık değerlemeyle satın almak için görüşmelere devam ediyor. Görüşmelerin henüz son aşamaya gelmediği ve satış opsiyonunun rafa kalkabileceği de notlar arasında. Ancak, Amazon'un Orta Doğu pazarına artan ilgisini doğrulayan gelişme, tarafların anlaşması durumunda e-ticaret devine bölgede hızlı bir başlangıç sağlayacak. Bugün ABD dışında Hindistan'dan Çin'e, Brezilya'dan, Japonya'ya ve Avustralya'ya geniş bir coğrafyada 13 farklı ülkede ofisleri olan Amazon, Orta Doğu'da henüz kendi varlığıyla faaliyet göstermiyor.

Bugün, Orta Doğu'nun en büyük e-ticaret pazarları arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Suudi Arabistan'a satış yapan Souq.com geçtiğimiz Şubat'ta 1 milyar dolar değerlemeyle 275 milyon dolar yatırım almıştı. Girişim o dönemde aylık ortalama 45 milyon ziyaretçi çektiğini söylüyordu. Ana yatırımcıları Tiger Global ve Naspers olan şirketin bu turla birlikte aldığı toplam yatırım tutarı 425 milyon dolara çıkmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.