Amazon, Souq.com'u yaklaşık 650 milyon dolara satın alıyor

Amazon, Souq.com'u yaklaşık 650 milyon dolara satın alıyor

Amazon'un Orta Doğu'nun en büyük e-ticaret şirketlerinden Souq.com'u satın alacağına dair söylentiler sonunda doğrulandı. Farklı kaynaklardan gelen haberlere göre Amazon, Souq.com ile şirketin tamamını 650 milyon doların üzerinde bir fiyata satın almak üzere anlaşmaya vardı.

Orta Doğu'nun Amazon'u olarak tanınan Souq.com, bölgenin en büyük e-ticaret şirketlerinden biri. Amazon'un Dubai merkezli şirketi alacağına dair söylentiler geçtiğimiz yıl son çeyrekten beri kulislerde dolaşıyor. Souq.com'un yüzde 30'unu bir milyar dolar değerlemeyle satın alacağı söylenen Amazon'un uzunca bir pazarlık sürecinden sonra, fiyat yüzünden pazarlıktan çekildiği ise geçtiğimiz Ocak ayının haberiydi. Görünen o ki taraflar orta yolda buluşmuş ve bir milyar doların altında yeni bir anlaşma yapmış. Bugüne kadar 425 milyon dolar yatırım alan Souq.com son turunda bir milyar dolar değerlemeye ulaşsa da, çıkışını daha düşük bir seviyeden yaptığı belirtiliyor.

Amazon, Souq.com satın almasıyla Orta Doğu bölgesindeki varlığını ciddi ölçüde güçlendirecek. Zira bugün ABD dışında Hindistan’dan Çin’e, Brezilya’dan, Japonya’ya ve Avustralya’ya geniş bir coğrafyada 13 farklı ülkede ofisleri olan Amazon'un, Orta Doğu’da bir ofisi bulunmuyordu.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yok, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.