UberPitch ile girişimcilerle yatırımcılar Uber araçlarında buluştu

UberPitch ile girişimcilerle yatırımcılar Uber araçlarında buluştu
UberPitch'te yer alan yatırımcılar, girişimciler ve Uber ekibi

Uber'in daha önce yurtdışında düzenlediği UberPitch, dün İstanbul'da gerçekleşti ve girişimciler yatırımcılarla buluştu.

UberPitch'e yatırımcı kimlikleriyle Webrazzi Kurucu ve CEO'su Arda Kutsal, Arif Akdağ, Cem SoysalDilek Dayınlarlı, Fırat İşbecer, Nevzat Aydın ve Yomi Kastro katıldı. Etkinlikte, bir çeşit ön elemeden geçen girişimciler, yatırımcılarla Uber araçlarında buluştu ve 7 dakika içinde girişimlerini anlattı. Her yatırımcının bir kazanan belirlediği UberPitch'te 7 girişim, Uber kredisi ve çeşitli ödüller kazandı.

UberPitch İstanbul'da yatırımcılar tarafından seçilen 7 girişim ise şu şekilde;

Uber Türkiye'nin ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini bir araya getirmek ve girişimcilere mentörlük desteği sağlamak için düzenlediği UberPitch'te biz de Webrazzi olarak Medya Sponsoru olarak yer almıştık.

Uber'in Orta Doğu Başkanı'nda Türkiye vurgusu

Girişimcilerin yatırımcılarla Uber araçlarında buluşmasının hemen ardından Kolektif House Levent'te bir ödül töreni de düzenlendi. Tören sonrası daha önce özel röportaj yaptığımız Uber Orta Doğu Başkanı Anthony El-Khoury bir söyleşiye katıldı. Didem Altop'la olan söyleşisinde Türkiye pazarına verdikleri öneme değinen Anthony, aynı zamanda sürücüsüz otomobiller ve şirketin Orta Doğu bölgesi stratejisine değinen keyifli bir sohbete imza attı.

UberPicth bünyesinde düzenlenen, Neyran Bahadırlı moderasyonluğundaki oturuma Arda Kutsal ve Fırat İşbecer katıldı

"Türkiye'de internet girişimciliği 3 döneme ayrılıyor"

Anthony'nin ardından sahneyi Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı moderatörlüğünde Arda Kutsal ve Fırat İşbecer devraldı. Oturumda, Türkiye'nin internet girişimciliği tarihi, girişimci-yatırımcı dengesi ve girişimcilerin globale oynaması gibi konular konuşuldu.

Fırat İşbecer, Türkiye'de internet girişimciliğini 3 döneme ayırdığını söyledi ve şu an 3. jenerasyonu yaşadığımızı anlattı. Bu dönemde daha çok yüzünü globale dönen yerli girişimlerin artığını gözlemleyen İşbecer'e göre 'iş EFT yapmaya geldiğinde ortadan kaybolan yatırımcılar' da girişimcilere fazlasıyla zarar veriyormuş.

Arda Kutsal ise girişimlerin yeterince iyi olduğu sürece bir şekilde yatırımcı bulabileceğinden bahsetti. Türkiye'nin lokasyon anlamında Avrupa ile Orta Doğu arasında adeta bir merkez (İngilizce'deki popüler karşılığıyla; 'hub') olarak konumlandığını belirten Kutsal, devletin de katkısıyla İstanbul ve diğer bazı şehirlerimizin orta-uzun vadede bölgede adından fazlasıyla söz ettirebileceğine inandığını söyledi.

UberPitch'te oturumların ardından networking'e geçildi. Kazanan girişimcileri biz de tebrik ediyoruz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.