Amazon, ilk Türkiye açılımını Almanya'dan yaptı

Amazon, ilk Türkiye açılımını Almanya'dan yaptı

Amazon henüz Türkiye'de faaliyet göstermiyor ancak şirket, Almanya mağazası üzerinden sürpriz bir Türkiye açılımı başlattı. Amazon.de mağazasına Türkçe dil seçeneğini ekleyen şirket, Türkiye'ye yapılan gönderimlere özel ücretsiz kargo teklifi sunmaya başladı.

Amazon'un Almanya mağazası Amazon.de'nin Türkçe sürümü ilk etapta, müşterilerin milyonlarca ürüne ve Amazon.de web sitesinin Hesabım gibi sık kullanılan bölümlerine Türkçe erişim sağlıyor. Bununla birlikte müşteri hizmetlerini de Türkçeleştiren Amazon Almanya, müşterilerine Türkçe e-posta, telefon, sipariş verme ve kargo desteği sunuyor. Amazon, zaman içinde Türkçe sunulan hizmetlerini genişleteceğini not ediyor. Eşzamanlı olarak Amazon.com.tr adresine giden kullanıcıları doğrudan Amazon.de Türkçe sayfasına yönlendiriliyor.

Ücretsiz kargo teklifi ise Amazon.de'den yapılan 49 euro ve üzeri alışverişleri kapsıyor. Amazon.de Ülke Müdürü Ralf Kleber konuyla ilgili açıklamasında, "Müşterilerimizin her hangi bir engelle karşılaşmadan Avrupa’da hizmet veren websitemizden istedikleri ürünü almalarına yardımcı olma vizyonumuza bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz” diyor.

Almanya Amazon'un ABD'den sonraki en büyük pazarı konumunda. 2015 sonunda Amazon'un yaklaşık 12 milyar dolar gelir elde ettiği Almanya mağazası Amazon.de, 2015'te İngilizce, Ağustos 2016’da Flemenkçe ve Ekim 2016’da Lehçe hizmete başlamıştı. Amazon'un Avrupa üssü olarak konumlandırdığı mağazasının Türkiye açılımı, Türkiye'de uzunca süredir beklenen Amazon'un burada faaliyetleri başlaması için suları test ettiği ilk adım da olabilir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.