Taksist: Tüm İstanbul'da hizmet veren online taksi durağı

Taksist: Tüm İstanbul'da hizmet veren online taksi durağı

Kullanıcılarına hem mobil uygulamalar hem de çağrı merkezi aracılığıyla taksi çağırma imkanı veren Taksist, 2016 Aralık'ta yayın hayatına başlamış bir girişim.

Bugüne kadar binden fazla taksiyi bünyesine dahil eden Taksist'in mobil uygulamalarınında da aylık aktif bin civarı kullanıcısı bulunuyor. Girişimin aracılık ettiği taksi yolculuğu sayısı ise günde ortalama 200 civarında seyrediyor.

"Şehrinizin yeni nesil taksi durağı" sloganına sahip girişim, İstanbul'daki mobil uygulama kullanma alışkanlıkları, görece düşük olan kesimi hedefliyor denilebilir. Webrazzi okurları Taksist uygulamalarının kullanıcı arayüzü anlamında geliştirilmeye açık olduğunu hemen fark edecektir.

İleri tarihe taksi rezervasyonu, Taksist'in öne çıkan özelliklerinden

Kullanıcılarının önemli bir bölümüne 7/24 açık olan çağrı merkezi aracılığıyla hizmet veren Taksist, şu an İstanbul'da 8 kişilik bir ekibe sahip. Metehan Kaydul tarafından kurulan girişimin, hem yazılım geliştirme hem de sermaye desteği aldığı bir Azerbeycanlı grup ile de ortaklığı bulunuyor.

Şimdilik Google reklamları haricinde herhangi bir pazarlama faaliyeti yürütmeyen girişimin ilerleyen dönemde taksi giydirmeyle başlayarak çeşitli tanıtım çalışmaları yapacağını öğrendik. Diğer yandan İstanbul'da günde yaklaşık 400 bin taksi yolculuğunun gerçekleştiğini paylaşan Kaydul, hedeflerinin yıl sonunda pazarda yüzde 2'lik bir büyüklüğe ulaşmak olduğunu paylaşıyor.

Bunlarında dışında girişimin öne çıkan özelliklerinden biri de ileri bir tarih için rezervasyon yapılmasına izin vermesi. Taksist'in mobil uygulamasında haritada üzerinde araç takibi ve sürücünün kimlik bilgilerini görebilme gibi özellikler de bulunuyor. Taksist sunduğu bonus programıyla, sadık bir kullanıcı kitlesi oluşturmayı hedefliyor.

Yukarıda da vurguladığımız gibi ağırlıklı olarak mobil uygulama kullanma alışkanlığı düşük olan insanları hedefleyen Taksist, ilerleyen günlerde özellikle İstanbul'un belirli bölgelerinde adından söz ettirmeyi hedefliyor. Taksist ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.