Dropbox halka arza hazırlanıyor

Bulut depolama çözümleri denince akla gelen ilk firmalardan biri olan Dropbox, halka arza hazırlanıyor. Snapchat'in çatı şirketi Snap'in geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirdiği halka arzın arından ABD'deki teknoloji sektörünün en büyük halka arzını gerçekleştirmesi beklenen Dropbox, farklı kaynaklardan gelen haberlere göre çalışmalara başladı.

Bulut depolama sektörünün kurucularından olan ve kullanıcılarına sunduğu ücretsiz depolama çözümleri ile dikkatleri çekmeyi başaran Dropbox'ın ardından Google, Microsoft ve Amazon gibi önemli firmalar da bulut depolama üzerinde çalışmaya başlamıştı.

Yılın sonuna doğru halka arzını gerçekleştirmeyi hedefleyen Dropbox, halka arz operasyonu önümüzdeki haftalarda yatırım bankaları ile görüşmelere başlayacak. Planalanan halka arzın Dropbox'ın değerini ölçmek için önemli bir test olacağını da ekleyelim.

Dropbox'ı Uber ve Airbnb takip edebilir

2014 yılında özel bağış toplama turunda 10 milyar dolar değere ulaşan Dropbox'ın halka arz gerçekleştiğinde nasıl bir değere sahip olacağını ise zaman gösterecek. Dropbox'ın en büyük rakiplerinden biri olan Box da 2015 yılında halka arzını gerçekleştirmiş ve 2.8 milyar dolar piyasa değerine ulaşmıştı. Box'ın bugünkü piyasa değeri ise 2.5 milyar dolar seviyesinde. Dropbox ise 2014 yılında yaklaşık 10 milyar dolar değerlemeyle yatırım almıştı. Girişim birkaç ay önce 1 milyar dolar gelir eşiğini geçtiğini iddia etmişti.

Dropbox'ın Snap'i geçmesi beklenmese de son yılların en büyük halka arz operasyonlarından birine imza atacağı bir gerçek. Dropbox'ın ardından Uber ve Airbnb halka arz haberleri ile karşımıza çıkabilir. Her ne kadar halka arz gerçekleştirme konusunda direnseler de Uber ve Airbnb gibi büyük girişimlerin halka arzdan ne kadar kaçabilecekleri büyük bir soru işareti...

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.