Apple'ın artırılmış gerçeklik vizyonu hangi sektörler için önemli?

Apple'ın artırılmış gerçeklik vizyonu hangi sektörler için önemli?

Apple’ın WWDC 2017‘de tanıtımını yaptığı ARKit ile geliştiricilerin uygulamalarında Augmented Reality yani Artırılmış Gerçeklik kullanabilmeleri için büyük kolaylıklar sunmuştu.

IKEA şimdiden bu vizyona dahil olduğunu söylese de henüz yeni ve gelişmekte olan Artırılmış Gerçeklik teknolojisi için tahmin yapmak ve gelecekte hayatımıza nasıl uygulamarla gireceğini söylemek kolay değil. UBS analisti Steven Milunovich, 2-3 yıl içerisinde Apple'in iPad ve iPhone cihazları artırılmış gerçekliği destekleyen sensörler, 3 boyutlu kameralar ve özel çipler gibi donanımlarla güçlendireceğini söylüyor.

Analist Milunovich, yakın gelecekte Apple'ın ve geliştiricilerin ARKit kullanarak geliştirme yapabilecekleri alanları şu şekilde listeledi:

Oyunlar ve eğlence Günümüzde mobil oyunlarda artırılmış gerçeklik kullanılıyor olsa da gelecekte çok daha gelişmesi bekleniyor.

İş başında eğitim IPhone'unuzdan arabanın motoruna baktığınızı ve hangi parçayı nereye yerleştirmeniz gerektiğinin size söylendiğini hayal edin. Bu tarz eğitimlerin Apple'ın bir artırılmış gerçeklik gözlüğü geliştirmesi ile daha da etkili olabileceği ön görülüyor.

Yüz ve resim tanıma iPhone'lara eklenecek 3 boyutlu sensörler ile telefon kilidini açmak için yüzünüzü kullanmak çok daha güvenli olacak.

Sağlık ve ilaç Bacağınızdaki kızarıklığı iPhone'unuza gösterdiğinizde, size doktora gitmenize gerek olup olmadığını söyleyecek.

Acil durumlar Bir yangının ortasında mı kaldınız? iPhone'unuzu yukarı kaldırın ve size en güvenli çıkış yoluna doğru yönlendirsin.

Ev tamiri Evinizdeki bozuk bir musluğu mu tamir etmek istiyorsunuz? Artırılmış gerçeklik ile çok detaylı bir şemaya bakarak kolayca tamir işlemini tamamlayabilirsiniz.

Mobilya ve perakende satış Mobilyalarınızı satın almadan önce evinizin içerisinde nasıl duracağını görebilirsiniz.

Yemek pişirme Yemek malzemelerini nasıl doğramanız gerektiğini iPhone size söyleyebilir.

Emlak Ev bakarken boş odaları değerlendirmek yerine, bütün eşyalarınızı sanal olarak bu eve taşıyıp, nasıl duracaklarını görebilirsiniz.

Askeri Günümüzde pilotların ve gece görüşü kameralarının zaten artırılmış gerçeklikten faydalandığını belirten Milunovich, gelecekte bu uygulamaların çok daha gelişeceğinin üzerinde duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.