Apple, ARKit ile Artırılmış Gerçeklik yarışına katıldı

Apple, ARKit ile Artırılmış Gerçeklik yarışına katıldı

Apple'ın WWDC 2017'de tanıttığı kayda değer gelişmelerden biri de geliştiriciler için yayınladığı ARKit oldu. Augmented Reality yani Artırılmış Gerçeklik teknolojisine yönelik olarak hazırlanan bu kit, gelecekte iOS platformunda göreceğimiz yeni artırılmış gerçeklik uygulamalarına davetiye niteliği taşıyor.

Apple'ın bu hamlesiyle birlikte artık artırılmış gerçekliğin önümüzdeki yıla damga vuracak teknolojilerinden biri olacağını söylememiz mümkün. Zira Apple'dan önce Facebook'un AR kamera platformunu F8 konferansında duyurması; Google'ın Google Lens'i duyurması halihazırda akıllı telefonlarımızın kameralarını AR için kullanacağımıza işaret ediyordu.

ARKit oyunlara gelecek

WWDC etkinliğinde Apple, ARKit ile geliştirilen oyunlardan demolar da yaptı. ARKit'in Unity ve Unreal Engine gibi oyun motorlarını desteklemesi iPad ve iPhone'lar için kritik bir geliştirme. Son dönemin en popüler AR oyunlarından Pokemon Go oyunu da gösterilen demolar arasındaydı.

Apple henüz ARKit'i piyasaya çıkarmadan onu dünyanın en geniş AR platformu olarak nitelendiliyor. ARKit'in bu yılın sonunda geliştiricilere sunulması bekleniyor. ARKit'in asıl potansiyelini ise muhtemelen merakla beklenen iPhone 8 ile birlikte görececeğiz.

https://youtu.be/jAsxW5YtWrM

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.