Coursera 800 milyon dolar değerlemeyle yeni bir yatırıma imza attı

Coursera 800 milyon dolar değerlemeyle yeni bir yatırıma imza attı

Çevrimiçi eğitim dikeyinin popüler girişimlerinden Coursera, 64 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Girişim, bu yatırımla son dönemin popüler konularındaki eğitimler sunmaya odaklanacak.

Yapılan açıklamaya göre Coursera'nın D serisi yeni yatırım turunda aldığı bu yatırım girişimin değerini 800 milyon dolara yükselmiş. Coursera son olarak 2015 yazında 49 milyon dolarlık bir yatırıma imza atmış, Ekim 2015'te ise 500 milyon değerlemeyle 11,6 milyon dolar yatırım almıştı. Yani girişimin değerlemesi 2015 sonundan bu bugüne yüzde 66 artış göstermiş. GSV Asset Management, New Enterprise Associates (NEA), Kleiner Perkins Caufield Byers (KPCB), Learn Capital ve The Lampert Foundation Coursera'nın yeni yatırımcıları arasına girerken önceki tüm yatırıcılar da bu yatırıma katılmış.

150 partner üniversite, 26 milyon kayıtlı kullanıcı

Her yaştan öğrenciye nitelikli eğitim sunma hedefiyle kâr amacı gütmeyen bir platform olan Coursera, bu yatırımla yapay zeka gibi yeni teknolojilere odaklanmayı, eğitim deneyimini kişiselleştirmeyi ve eğitimlerini çeşitlendirmeyi hedefliyor. ABD'den Singapur'a, Danimarka'dan Cape Town'a kadar dünyanın bir çok üniversitesinin eğitimlerini barındıran Coursera'da 26 milyon kayıtlı kullanıcıya var ve 180 farklı konuda 2 bin eğitim barındırıyor. 2012 yılında Stanford Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri profesörü Andrew Ng ve Daphne Koller tarafından kurulan platformda 150 partner üniversite bulunuyor.

Eğitimlerin dijitalleşmesini yakından takip eden Coursera, bu dönüşüme ayak uydurmak ama bu alanda yalnız olduğunu söylemek yanlış olur. Çin'in 1,1 milyar dolar değerlemeli Yuanfudao'su, Udemy, Khan Academy ve Linkedin'in Lynda'sı bu konuda verilebilecek en iyi örneklerden.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.