Online eğitime nitelik kazandıran Coursera, 49 milyon dolar yatırım aldı

Online eğitime nitelik kazandıran Coursera, 49 milyon dolar yatırım aldı

2012 yılında Stanford Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri profesörü Andrew Ng ve Daphne Koller’ın kurduğu Coursera online eğitime yeni bir bakış açısı  kazandırmak ve her yaştan öğrenciye nitelikli eğitim sunma hedefiyle hizmet vermeye başlamıştı. Kâr amacı gütmeyen şirket, bugün yeni yatırım turu sonunda 49,5 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu.

Kullanıcılar Coursera üzerinde yer alana 1.100'den fazla online eğitime kayıt olarak bizzat üniversitelerden öğretim görevlilerin hazırladığı derslere katılabiliyorlar. Bu özelliğiyle oldukça kaliteli ve birbirinden farklı dallarda eğitimler sunan şirket dileyen öğrencilere aldıkları eğitim sonunda başarılı olmaları durumunda onaylı bir sertifika da yolluyor. Açıldığı günden bu yana servisin hızla büyüdüğünü belirten şirketin CEO'su Rick Levin bunun yanında kullanıcılarının %75'nin ABD dışından olduğunu ve diğer ülkelerde büyümek için yeni yatırımı aldıklarını belirtmiş.

Yeni yatırımla birlikte şirket Latin Amerika, Çin ve Hindistan'ı öncelikli ülkeler olarak belirlemiş. Özellikle Hindistan pazarının çok hızlı büyüdüğünü ve büyük bir kapasiteye sahip olduğunu belirten Levin diğer ülkelere de özel olarak eğileceklerini aktarmış. Yeni yatırım turuna öncülük eden şirket ise Coursera'nın ilk yatırımcıları arasında olan New Enterprise Associates.

Bu tura katılan diğer şirketler ise Kleiner Perkins Caufield & Byers, International Finance Corporation ve Times Internet olmuş. Üzerinde 1.100'den fazla ders ve küresel olarak 15 milyon öğrenciye sahip olan Coursera'ya Yale University, John Hopkins University, The University of Edinburgh, Peking University ve Northwestern University gibi dünyaca ünlü okullar destek vererek içerik hazırlıyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.