Apple'ın bu akşam düzenleyeceği WWDC 2017 etkinliğinden beklenenler

Apple'ın bu akşam düzenleyeceği WWDC 2017 etkinliğinden beklenenler

Apple'ın her yıl düzenlediği geliştirici konferansı World Wide Developer Conference (WWDC), bu akşam Türkiye saati ile 20:00'da başlıyor. Şirketin geleneksel olarak işletim sistemleriyle ilgili ana güncellemeleri paylaştığı etkinlikte, bu sene ise donanım sürprizleriyle karşılaşabiliriz. Bu akşam canlı bloglamayla gelişmeleri anlık olarak aktaracağımız WWDC 17 açılış etkinliğinde Apple'ın duyurması beklenen önemli yenilikler şu şekilde:

Siri hoparlörü

Masaüstü sanal asistanların oldukça kısa süre içinde ne kadar popüler olduğu bir gerçek. Google Home ve Amazon Echo gibi önemli masaüstü sesli asistanlara rakip olmak isteyen Apple, akıllı asistanı olan Siri destekli bir masaüstü sanal asistanla karşımıza çıkabilir. Ses performansı konusunda Amazon ve Google'ın ürünlerinden daha başarılı olması beklenen Apple'ın masaüstü sanal asistanın ne gibi özellikler sunacağı ise henüz net değil.

iPad Pro 10.5

Geçtiğimiz Mart ayında kırmızı iPhone 7 modeliyle birlikte uygun fiyatlı iPad modelini de sessiz sedasız tanıtan Apple, WWDC 2017'de yeni bir iPad Pro modeli tanıtabilir. 9.7 ve 12.9 inç olmak üzere iki farklı modele sahip olan iPad Pro ailesinin yeni üyesinin 10.5 inç ekran boyutu ile gelmesi bekleniyor.

Yenilenen MacBook Pro ve Air

Uzun zamandır yenilenmeyen MacBook Air da dahil olmak üzere tüm MacBook ailesi WWDC 2017'de yenilenebilir. Intel'in bir önceki nesil işlemci ailesi olan Skylake işlemcilerle karşımıza çıkması nedeniyle eleştirilere maruz kalan yeni MacBook Pro modelleri Kaby Lake işlemcilerle yenilenecek. Geçtiğimiz yılın bahar aylarında güncellenen 12 inçlik MacBook modelinin de teknik özelliklerinin de yenilenmesi bekleniyor.

Asıl sürpriz ise oldukça uzun zamandır güncellenmeyen MacBook Air modeliyle gelebilir. Uygun fiyatı sayesinde en popüler MacBook modellerinden biri olan MacBook Air, başarılı bir şekilde yenilenmesi halinde MacBook ailesinin en iddialı üyelerinden biri olabilir.

iOS 11

Gelelim konferansın ana konusu olan yazılıma... Hakkında herhangi bir bilginin sızdırılmadığı iOS 11 işletim sistemi, WWDC 2017'de tanıtılacak gibi görünüyor. Masaüstü sanal asistan modelini saymazsak konferansın en önemli yeniliği olacak olan iOS 11'in ne gibi yenilikler sunacağı merakla bekleniyor. iPhone 8 ile ilgili söylentileri göz önüne alındığında, iOS 11'in önemli Artırılmış Gerçeklik (AR) özellikleriyle entegre gelebileceği notlar arasında...

macOS 10.13 / watchOS 4/ tvOS 11

WWDC 2017 etkinliğinde karşımıza çıkacak tek işletim sistemi iOS 11 olmayacak. macOS, watchOS ve tvOS için de güncellemeler yapacak olan Apple'ın işletim sistemlerinde büyük yenilikler yapması beklenmiyor. Özellikle watchOS 4 ve tvOS 11 ile iOS işletim sisteminin daha başarılı bir entegrasyona sahip olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.