Naspers, Delivery Hero'dan sonra yemek siparişinde yeni bir yatırım daha yaptı

Naspers, Delivery Hero'dan sonra yemek siparişinde yeni bir yatırım daha yaptı

Geçtiğimiz haftalarda Delivery Hero'ya 387 milyon euro yatırım yaparak dikkatleri üzerine çeken Naspers, yemek siparişi dikeyinde bir yatırıma daha imza attı. Hindistan merkezli Swiggy'ye 80 milyon dolar yatırım yaptı.

Yatırımlarıyla ve satın aldığı girişimlerle dünya çapında bir internet devi olan Naspers, kısa süre önce Brezilya'da iFood, Meksika'da ise SinDelantal adlı yemek siparişi girişimlerine yatırım yapmıştı. Delivery Hero üzerinden Hindistan'daki yemek siparişi rekabetine dolaylı olarak katılan şirket, bu kez Hindistan'a bizzat girmiş oldu.

Nisan ayında çıkan ilk haberlerin ardından gelen bu açıklama, Naspers'ın yemek siparişi dikeyindeki yatırımlarının yarım milyar doları geçtiği anlamına geliyor. Rakiplerine nazaran daha sürdürülebilir bir operasyon kurmakla övünen Swiggy, 8 bölgede 12 bin restoranla çalışıyor ve ortalama 37 dakikada yemek teslimatı yaptığını belirtiyor. Naspers'ın Hindistan yatırımlarından sorumlu ismi de Swiggy'nin yönetim kuruluna da giriş yapıyor.

Hindistan yemek siparişinde yolun başında

Hindistan'ın çok büyük bir pazar olduğu malum ama geçtiğimiz günlerde Mumbai dışındaki operasyonlarını kapattığını açıklayan TinyOwl, ülke çapında yaygınlaşmanın çok da kolay olmadığını gösterir nitelikte. Ancak Swiggy ve Naspers'ın bu durumu dikkate alarak büyümeye çalışacağına da şüphe yok. Bu noktada Naspers'ın Nisan ayında Flipkart.com'un aldığı 1,4 milyar dolarlık yatırım turuna katıldığının da altını çizelim.

Bloomberg Business Week'in paylaştığı rakamlara göre son 3 yılda Hindistan'da 400'den fazla yemek siparişi uygulaması pazara çıktı ve 120 milyon dolar yatırım çekti. Bununla birlikte internetten yemek siparişi işi dünyanın en kalabalık ikinci ülkesinde halen tam anlamıyla oturmuş değil. Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin ise bu konuda daha ilerde ve milyar dolarlık yatırımlar gündemi meşgul ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.