BlaBlaCar'dan kısa yolculuklar için yeni bir uygulama

BlaBlaCar'dan kısa yolculuklar için yeni bir uygulama

Şehirlerarası yolculukta paylaşım ekonomisinin temsilcisi olan BlaBlaCar, daha kısa mesafelerde sürekli yolculuk paylaşımını mümkün kılan BlaBlaLines adlı yeni bir uygulama yayınladı.

BlaBlaCar'dan bağımsız olarak yayınlanan BlaBlaLines, birbirine yakın şehirler arasında sürekli seyahat eden kişileri hedefleyen bir uygulama. Özellikle iş için her gün farklı bir şehre gidip gelen kişilere hitap eden BlaBlaLines, tren veya otobüs yolculuklarına alternatif olmak istiyor. Yolcu olmak isteyen kişiler gideceği güzargahta otomatik olarak belirlenen bir noktadan/duraktan alınıyor ve sürekli seyahat söz konusu olduğu için yeni yolculuk planları daha hızlı yapılabiliyor.

BlaBlaCar‘ın kurucusu ve CEO'su Frédéric Mazzella, bu yeni uygulamanın ilk olarak Fransa'daki bir kaç şehir arasında uygulanacağını söylüyor. Bu şehirlerin birbirine uzaklığının 50 kilometre civarında olduğunu da paylaşıyor. İlk aşamada kullanıcıların nakit ödeme yapacaklarını ve herhangi bir komisyon almayacaklarını söyleyen Mazzella, şehir yönetimlerinin BlaBlaLines'ın tanıtımına destek verebileceğini de ekliyor. Zira BlaBlaLines'ın şehirler arası ulaşımda yerel yönetimlerin üzerinden yük alabileceğine inanılıyor.

Şimdilik Android'de yayınlanan BlaBlaLines'ın yakında iOS uygulaması da yayınlanacak ve Fransa'nın tamamına yayılacak. Muhtemelen Fransa'dan sonra da Avrupa'ya yayılacak. Bu noktada BlaBlaCar'ın 2016'nın son çeyreğinde Türkiye ofisini kapattığını hatırlatalım ama BlaBlaCar uygulaması halen Türkiye'de kullanılabiliyor. BlaBlaLines da ilerleyen zamanda Türkiye'ye açılabilir ve özellikle İstanbul'un uç ilçelerinde yaşayıp yakın şehirlere çalışanlar (veya tersi) tarafından tercih edilebilir.

Kendi dikeyinde dünyanın en büyük girişimi olarak görülen BlaBlaCar, güncel rakamlara göre 40 milyon kullanıcıya sahip ve her 3 ayda bir 12 milyon yolculuğa aracılık ediyor. Bakalım bu yeni uygulama son dönemde büyüme sorunları yaşayan BlaBlaCar'ın büyümesini ne kadar etkileyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.